Борисов: Инвестициите вече са в реалната икономика

1222
Борисов: Инвестициите вече са в реалната икономика
Снимка: БГНЕС

Инвестициите вече са в истинската, реалната икономика и добавената стойност остава в България". Това каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба, на откриването на нови производствени мощности на предприятието за преработка на царевица "Амилум България" в Разград.

Новата инвестиция е в размер на над 200 млн. лв. Очаква се работните места в завода да се увеличат с още 300. След разширението компанията ще може да преработва 900 000 т царевица годишно. По-голямата част от продукцията на предприятието ще бъде изнасяна за международните пазари и ще доведе до значителен положителен резултат за търговския баланс на България, се посочва в съобщението.

България е първа в ЕС по брой на жените в IT сектора

Положителна класация поставя България на първо място в Европейския съюз. Делът на жените и момичета в сектора "Информационни и комуника...

"С истински заводи, с работници, с производство ще сме сигурни, че когато спрат фондовете, икономиката ще е в състояние да поддържа необходимия икономически растеж", подчерта премиерът. Той припомни, че в процес на изграждане са коридорите 4, 8 и 10, които ще улеснят изнасянето на българската продукция към страните от Западните Балкани и Централна Европа.

Борисов посочи, че години наред инвестициите са правени във вериги магазини, банки, ЕРП-та и печалбата е изтичала в чужбина. По думите му много по-добрата инфраструктура в България, както и по-доброто сътрудничество между бизнеса и институциите, създава условия за ново качество на инвестициите. Борисов даде пример с държавните субсидии за земеделските стопани – над 2.7 млрд. лв., "за да има царевица, за да има заводи, за да има работни места".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика