Борисов се обяви против поскъпването на тока

11499
Борисов се обяви против поскъпването на тока
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е против поскъпването на тока и вижда възможност то да бъде предотвартено. Във Варна той заяви готовност да свика съвещание на енергийния сектор и работодателските организации по повод предлаганото от регулатора поскъпване от 1-ви юли, съобщава БНР.

"Може би или в събота, или в неделя ще направя едно съвещание, с което искам още веднъж да им поставя пряко задачи с най-малкото да не се повишава цената на тока. От гледна точка на икономиите, които можем да направим по държавните дружества, ВЕИ-та съответно и американските централи. Макар че нямам право никакво да се меся в работата на регулатора, имам право да се меся в работата на НЕК, БЕХ, на парламентарната си група и ако трябва дори да отидем на още по-драстични промени в два, три текста на закона, ще настоявам да се направи", каза Борисов.

Борисов поиска случая с ген. Димитър Шивиков да се изясни

Премиерът Бойко Борисов поиска случая с ген. Димитър Шивиков, командир от 61-ва Стрямска бригада – Карлово, и подадената му остав...

Работодателските организации ще протестират срещу планираното поскъпване на тока. Те ще спират производствата за един час от 26 юни, стана ясно от обща позиция на представителните организации на бизнеса, разпространена от Българската стопанска камара.

Енергийният регулатор планира цената на тока за повечето предприятия да се увеличи с 13% до 20% от 1 юли.

Припомняме, че първият кабинет "Борисов" хвърли оставка именно заради протести срещу увеличените цени на електроенергията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика