БСП – Плевен иска отмяна на мораториума за „Белене“

2572
БСП – Плевен иска отмяна на мораториума за „Белене“
Снимка: БГНЕС

Ръководството на БСП в Плевен настоява на днешното заседание на парламентарната група на левицата, да се обсъди темата за АЕЦ "Белене".

В писмо до лидера Корнелия Нинова се иска бързо внасяне на предложение в Народното събрание за отмяна мораториума за изграждане на ядрена централа на площадка "Белене".

Проф. Александър Тасев: Не е имало натиск за доклада за АЕЦ "Белене"

Не е имало натиск от страна на правителството за изводите в доклада за АЕЦ "Белене". Това заяви проф. Александър Тасев в интервю за bTV...

Водачът на листата на коалиция "БСП за България" в Плевен Васил Антонов мотивира искането с окончателния доклад за възможностите за реализация на активите на АЕЦ "Белене", изготвен от Българската академия на науките (БАН).

"Ние сме убедени в необходимостта да бъде завършен проектът "Белене", поне по три причини. Имаме категорично готова площадка. Вторият мотив, разбира се, това са двата реактора, които вече са в наличност и в голямата си степен са на склад на площадката в „Белене“. Трети мотив, който е водещият - енергийната независимост", подчерта той.

Антонов припомни, че въпросът е коментиран и от други политически сили. "Много е важно отменянето на мораториума, това би бил един позитивен знак към всички, които желаят да инвестират. Очакваме отговорно поведение не само от моите колеги от Българската социалистическа партия, но подкрепа от всички политически сили", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика