Бюджетната философия на Менда Стоянова - да съберем повече, за да има повече

5220
Бюджетната философия на Менда Стоянова - да съберем повече, за да има повече
Снимка: БГНЕС

Данък "градинка" ще се въвежда, за да се стимулира отдаването на земи за земеделско ползване. Това обяви председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова в предаването "Лице в лице" на bTV.

Стоянова направи разграничение между земя със земеделско предназначение и друг имот. От думите ѝ излезе, че липсата на данъци е стимул и точно такъв стимул ще се ползва от правителството, за да се подобри положението в селското стопанство.

Борислав Борисов от АБС за Actualno.com: Данък "градинка" може да доведе до протести

Миналата седмица т.нар данък „градинка“ - налог за малки ниви и градинки в селски дворове, бе приет на първо четене на ниво...

Депутатът от ГЕРБ коментира и увеличението на винетките. Държавата има само един начин да намира пари - чрез данъци. Винетката е такса и щом искаме по-добри пътища, трябва да намерим средства, а точно винетката е инструментът за набиране на средства, подчерта Стоянова.

На въпрос защо се увеличава външният дълг, народният представител отговори, че имаме дефицити. Трябва да рефинансираме, обясни Стоянова, която каза, че 5,3 млрд. лева са предвидени, за да има буфер в случай на нужда. На въпрос кои са рисковете, Стоянова заяви, че това са енергетиката и банките. Ако банки имат ликвиден проблем, държавата трябва да може да реагира, уточни тя. Стоянова посочи и други проблеми - възможна бежанска вълна. Ако нямаме буфер, какво правим тогава - ще питам Корнелия Нинова, заяви Стоянова. Тя отрече, че 2 млрд. лева са вписани без да има яснота за какво ще бъдат харчени. В бюджета не било записано, но във ведомостта на отделните министерства имало уточнение и който иска, може да изчислява.

Оттегляме реформата на Владислав Горанов от законопроекта за Държавното обществено осигуряване, потвърди Стоянова. Тя обаче каза, че промени ще има - през Закона за МВР. Първата крачка е разделението на работещи на терен и на бюро в МВР, заяви Менда Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика