X
 
 

"Булгаргаз" иска увеличение на цената на природния газ

943 0
photo of "Булгаргаз" иска увеличение на цената на природния газ
Снимка: iStock/Guliver
"Булгаргаз" внася искане в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличение на цената на природния газ с 0,83% за четвъртото тримесечие на годината.

В съобщение до медиите, изпратено днес, "Булгаргаз" ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за ІV-то тримесечие на 2019 г., образувана в съответствие с чл. 17 на Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ е 45,27 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с утвърдената за ІІІ-то трим. на 2019 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена за ІV-то тримесечие на 2019 г. е по-висока с 0,37 лв./MWh или с 0,82%, информират от дъщерното дружество на "Български енергиен холдинг".

Кабинетът смята, че ЕК се е объркала с глоба за милиони за газовия ни монопол

Българското правителство изцяло подкрепя позицията на държавата по дело Т-136/19 в Европейския съд. Това гласи едно от решенията на дн...

Прогнозното увеличение на продажната цена се дължи основно на по-високите тарифи за пренос на природен газ през територията на Румъния за 2019/2020 газова година.

Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 9 август и е неокончателна. Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цената на природния газ за ІV-то тримесечие на 2019 г. ще бъде внесено в КЕВР на 10 септември.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители