X
 
 

"Булгаргаз" предлага по-ниска цена на газа от януари 2020 г.

990 3
"Булгаргаз" предлага по-ниска цена на газа от януари 2020 г.
Снимка: iStock
"Булгаргаз" ЕАД предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за първото тримесечие на 2020 г., в размер 43,98 лв/MWh  - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Предложението е за крайни снабдители на природен газ и за лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, съобщиха от дружеството.

В сравнение с утвърдената за четвърто тримесечие на 2019 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), предложената за І-во тримесечие на 2020 г. е по-ниска с 1,94% или с 0,87 лв/MWh.

АЕЦ "Козлодуй" и "Булгаргаз" са на печалба, транзитът на газ за Турция и Гърция се свива много

308 млн. лв. е печалбата на АЕЦ "Козлодуй" за първите девет месеца на тази година, сочат финансовите отчети на държавната енергетика. Т...

Намалението на цената се дължи на очакваните по-ниски разходи за доставка, във връзка с промяна на пункта на доставка, считано от 01.01.2020 г., като същият се предвижда да бъде на "Странджа/Малкочлар", намиращ се на границата ни с Турция.

"Булгаргаз" ЕАД води преговори с "Газпром експорт" за намаление на доставната цена на природния газ за страната. Въпреки че срокът за постигане на споразумение изтече на 03.12.2019 г., двете страни продължават преговорите, като българската страна настоява доставната цена за българския потребител да отразява развитието на цените на ликвидните континентални газови хъбове и действащите гранични цени за Германия/Франция/Италия, съобщава БГНЕС.

Интересът на двете страни предполага преговорите да бъдат финализирани в най-кратък срок.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    "Булгаргаз" предлага по-ниска цена на газа от януари 2020 г., защото закупи голями количества щатски газ, напълни си всички хранилища, и сега ще ни го продава на занижени руски цени! Не искаме занижени руски цени, а искаме по-евтиния щатски газ да ни бъде продаван без посредник! Пак ни лъжат!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Диверсификацията започва да работи. Гвоздей в ковчега на руския монопол!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Щом свалят цените, значи по-евтиния щатски газ е вече у нас! Много добре, защото освен по-евтин е и по-калоричен - изминаваш повече с едно зареждане!
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално