Българската фондова борса прекрати членството на КТБ

14491
Българската фондова борса прекрати членството на КТБ
Снимка: БГНЕС

Българска фондова борса-София АД прекрати членството на Корпоративна търговска банка АД (КТБ). Решението на Съвета на директорите на борсовия оператор е взето на 10 декември и влиза в сила от днес. Банката се лишава и от членство в Централен депозитар АД, предаде Стандарт нюз.

БФБ спира търговията с акции на КТБ и прекратява членството на трезора на основание чл. 18., ал. 1, от „Правила за членство". Основната причина е отнетият от Българска народна банка лиценз на КТБ.

Цветан Гунев обжалва отстраняването си

Подуправителят на БНБ Цветан Гунев ще обжалва днес пред Софийския апелативен съд отстраняването си от длъжност. Решението беше взето с ...

Поради същата причина по-рано и на основание чл. 20, ал. 1, т. 2 и чл. 117, ал. 9 от „Правилника за дейността" Съветът на директорите на Централен депозитар АД също взе решение да прекрати членството на КТБ.

Прехвърлянето на финансови инструменти по клиентските сметки при КТБ при друг инвестиционен посредник или по лична сметка в Централен депозитар се извършва по реда на Правилника за дейността на депозитара в законоустановените срокове, гласи съобщение на дружеството, отчитащо сключените сделки, поместено на неговия сайт.

На 26 ноември търговията с акциите на банката бе възобновена след като изтече срокът на наложената принудителна административна мярка от страна на Комисията за финансов надзор.

Тогава се сключиха само две сделки. В първата се изтъргуваха две акции на банката при цена от 16,74 лв. за брой, а във втората една акция смени собственика си срещу 21 стотинки. Последната сделка преди поставянето на КТБ под специален надзор бе на ниво от 78,05 лв. за брой от 20 юни.

Василев: Крахът на КТБ бе заради частни интереси

Корпоративна търговска банка е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com