Български екип с първо място за "Best Innovation" на eCommerce Expo Berlin 2020

9972
Български екип с първо място за "Best Innovation" на eCommerce Expo Berlin 2020
Снимка: RoboBIZZ

Тазгодишното издание на eCommerce Berlin Expo (2020), проведено на 13 февруари, премина при небивал интерес и успя да събере над 7 000 посетителя, основно представители на високотехнологични компании, малки и средни предприятия и брандове, медии, анализатори, венчър кепитъл инвеститори и др., опериращи в сектора на електронната търговия. Сред познатите брандове присъстваха гиганти като MasterCard, Shopify, Anexia, Austrian Post International, Cashpresso и др.

Неразделна част от събитието са престижните награди eCommerce Germany Awards, за които всяка година се състезават предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпи и компании от целия свят в 10 категории. В два отделни кръга интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти, определя по 3 финалиста във всяка категория от общо 100 номинирани финалиста.

Тази година в категория "Най-добр иновация" с първо място бе отличен RoboBIZZ - продукт на български екип от програмисти, стоящ зад базираната в Лондон английска компания InterSoftPro Ltd.

В същността си RoboBIZZ представлява усъвършенствана, изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от изкуствен интелект.

Отличеното с първа награда за иновация решение за минути изгражда добре структуриран продуктов каталог в напълно празен темплейт на електронен магазин с всички необходими снимки и описания на неограничен брой продукти и към неограничен брой доставчици, управлява поръчки, издава фактури, променя ценови политики и заявява куриери, като по този начин оптимизира разходите за персонал, елиминира човешките грешки и съкращава времето за доставка на продуктите.

Решението може да се интегрира върху всяка електронна платформа като Prestashop, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart и т.н., както и към всеки складов софтуер или ERP система. Може да бъде използвано както за B2C така и за B2B цели - въпрос на фирмена визия и организация.

Изпълнителният директор на фирмата и създател на RoboBIZZ, Николай Нероев, е с повече от 20 години опит в програмирането и особени интереси в областта на разработването на изкуствен интелект. Познавайки добре предизвикателствата в сектора на електронната търговия, пред които са изправени фирмите, той решава да насочи собствения си потенциал и този на екипа си към разработването на универсално SAAS/RAAS (software-as-a-service/robot-as-a-service) решение, което да даде възможност на различни по големина стопански субекти да използват изкуствения интелект за да могат да се развиват в изключително конкурентната и динамична глобална пазарна среда.

RoboBIZZ заменя изцяло рутинните процеси в електронната търговия и оптимизира разходите, давайки възможност на всеки предприемач, независимо колко е голям, да развива собствен бранд, насочвайки повече средства към дигитален маркетинг и не на последно място - да наблегне на качествено и персонално клиентско обслужване (нещо, което определено липсва в големите електронни пазари).

Ако управлявате електронен магазин или сте на път да отворите такъв, вече можете спокойно да забравите за ръчно попълване на данни и качване на снимки, ръчна промяна на цени и количества, издаване на фактури и складови разписки, IT поддръжка, хостинг, уеб дизайн и редица други скъпи и трудоемки процеси, които правят електронния ви бизнес кошмар. Въпрос на избор и фирмена философия, но в епохата на високите технологии липсата на внедряване на иновации е сигурният път към фалита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика