ЧЕЗ инвестира 1,2 млн. лева в Западна България

4344
ЧЕЗ инвестира 1,2 млн. лева в Западна България
От тях 660 000 лева ще бъдат вложени в град София

ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира 1,2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през ноември. Това съобщиха от компанията. От тях 660 000 лева ще бъдат вложени в град София.

За електроразпределителния район на Северозападна България са предназначени около 300 000 лева, а за района на Югозападна България 280 000 лева.

Токът поскъпва и през 2013 година

Цената на електроенергията ще се вдигне с поне 3-4 % от юли 2013, заради увеличение на добавката за зелена енергия, съобщи председате...

Един от най-големите проекти, който започва през ноември, е подмяната на увредени при кражба кабели 10 kV от подстанция „Средец“ в столицата. Той е на стойност 270 000 лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции в столицата са подмяната на увредени при кражба кабели 20 kV от подстанция „Димитър Димитров“ на стойност 145 000 лева, както и подмяната на съществуващи кабели ниско напрежение от трафопост „Блок 96, Младост 1“ на стойност 71 000 лева.

„Вече седма година ЧЕЗ осъществява амбициозната си цел – непрекъснато да подобрява качеството на услугите за своите клиенти. За нас спокойствието и уютът на гражданите не подлежат на компромис“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В България ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 000 км и предоставя електрозахранване на повече от 2 млн. клиенти. Компанията е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. досега дружеството вложи над 1,7 млрд. лева.

Редактор: Георги Иванов

ЧЕЗ внася цвят в столичната сивота

Художници ще изрисуват 50 електрически табла в центъра на София в съвместна инициатива с Галерията за модерно изкуство, съобщиха от ЧЕЗ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика