Дянков доволен от финансовата година

12152
Дянков доволен от финансовата година

Финансовата 2012 година е завършила по-добре от очакваното. Това заяви за БНТ финансовият министър Симеон Дянков. Заради преизпълнението на приходите от НАП и митниците, дефицитът за миналата година е 3 пъти по-малък от заложения. Това ще позволи допълнителното увеличение на някои доходи през 2013 година. На този етап обаче Симеон Дянков отказа да уточни къде ще има увеличения. Категоричен е, че настъпилата година ще бъде по-спокойна за всички.

"Имаме голям фискален резерв - близо 7 милиарда лева. Това пък позволява да не ни се налага на излизаме на пазара на ДЦК с допълнителни емисии - имаме достатъчно пари във фискалния резерв", каза министър Дянков.

От днес минималната работна заплата става 310 лв.

От първия ден на новата година минималната работна заплата се увеличава с 20 лева и става 310 лева, предаде БГНЕС. С решение на Минист...

"От 1 януари вече се увеличиха доходите на културните работници, в системата на здравеопазването, на образованието. Това ни дава възможност вече на тази по-добра фискална база да се смята евентуално и за някои допълнителни увеличения на доходите - разбира се, в определени области", добави още той.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com