Дянков запали бунт. Ще има ли пожар?

60066
Дянков запали бунт. Ще има ли пожар?

Истински пожар се запали в мрежата по повод идеята на министър Симеон Дянков за облагането на лихвите по депозитите.

В социалните мрежи и различните форуми изразяват недоумението си от подобен вид решение и заявяват своята готовност да излязат на улицата, за да се борят срещу евентуалните промени.

"Това вече ще прелее чашата на търпението";"Пак бедните ще го отнесат"; "Политиката на държавата не се е променяла, а именно: Много по лесно е да вземем по 1 лев от 7 милиона човека, вместо да вземе 7 милиона лева от шепа хора (които дължат данъци на държавата). Това е било винаги и така ще бъде, пък ние нека вярваме на твърденията, че няма само бедните да плащат", са само част от коментарите, които разбуниха и форума на Actualno.com.

Дянков иска 10% данък върху депозитите (видео)

Кабинетът предлага от следващата година лихвите по депозитите на всички български граждани да се облагат с 10% данък. Това обяви днес ...

Според ширещото се мнение  всяко облагане с подобен данък ще изведе хората на улицата. От ВМРО дори изразиха готовност да поведат протестиращите и започнаха консултации с други политически сили за общи протестни действия.

Според други мнения това е поредното изявление на Дянков в стил „сондиране на обществената реакция“. Експерти заподозряха, че става дума и за директен опит за бламиране на Бойко Борисов, или игра на „доброто и лошото ченге“ между премиер и финансов министър. Припомняме, че само преди дни Борисов категорично отхвърли подобна възможност.

Каквато и да е причината обаче, подобно предложение запали широка дискусия, тъй като спестяванията са един от малкото начини хората у нас да постигнат минимална сигурност в условията на все по-влошаващи се икономически показатели, безпрецедентна безработица и ръст на цените.

Остава да се разбере до къде ще стигне искрата на тази идея?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика