ДПС почва от първия ден на новия парламент с КТБ

29878
ДПС почва от първия ден на новия парламент с КТБ
Снимка: БГНЕС

Още на 27 октомври, в деня на първото заседание на 43-тото Народно събрание, ДПС ще внесе специален законопроект заради Корпоративна търговска банка.

Според агенция ПИК законопроектът е дело на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Лютви Местан. Основният момент в него е искането да бъде наета международна одитна фирма, която да провери всичко в КТБ. Не е много ясно обаче защо за целта е нужен специален закон. В законопроекта е предвиден и механизъм за следене на паричните потоци, влизащи и излизащи от КТБ, особено по отношение на офшорките.

БНБ: EPIC представлява само Цветан Василев от сегашните акционери в КТБ

Консултантската компания ЕPIC не е представила в БНБ документи, удостоверяващи, че представлява акционера VTB Capital. Това заявяват от...

"Нека излезе веднъж завинаги цялата истина за КТБ - за всички кредити, обезпеченията към тях, има ли ги, няма ли ги. Трябва да се издирят и всички активи, придобити от собствениците с пари на вложителите, както и купеното имущество на банката - у нас и по света. Нека се види какво се е случвало преди затварянето на банката, както и след нейното затваряне - по време на квестурата. Да се установи и кои лица са се разпореждали с активи след запора на КТБ", коментират от ДПС.

Припомняме, че на 20 октомври трябва да излезе одитният доклад на квесторите, които правят вече четири месеца проверка на КТБ. Засега срещу собственика на банката Цветан Василев има обвинение за длъжностно присвояване на 206 млн. лева от банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика