Едвин Сугарев: Случиха ми се странни неща, откакто написах книга за КТБ

23417
Едвин Сугарев: Случиха ми се странни неща, откакто написах книга за КТБ
Снимка: БГНЕС

Случиха се няколко странни неща, след като представих книгата си „Аферата КТБ”. Това заяви писателят Едвин Сугарев пред Нова телевизия.

На първо място някой успя да влезе с взлом в къщата ми в Рударци, която се намира на доста усамотено място и където живея. Взломаджията беше махнал патроните от личното ми оръжие, беше успял да обезвреди и СОТ-а, а това не е толкова лесно, обясни Сугарев.

Неофициално: Пеевски и роднините му са успели да избягат от КТБ, Доган - не

Собственичката на медийни компании Ирена Кръствена, синът й и депутат от ДПС Делян Пеевски и съдиите Васил Петров и Таня Радкова са сре...

Същата нощ, когато стана това, зад мен се залепи една черна лимузина. Тя ме следваше – когато ускорях и тя го правеше, когато спирах и тя спираше и ме чакаше. А вчера беше разбита колата ми точно пред сградата на столичното следствие, каза Сугарев.

За мен посланието от всички тези случки е да се откажа от премиерата на книгата, която е днес, от 18:00 часа пред бившия мавзолей. Аз обаче няма да се откажа, заяви Сугарев.

По отношение на книгата си, писателят обясни, че тя е съсредоточена върху политическата корупция, довел до . Отделно разглеждам как КТБ беше изкуствено фалирана. Много интересен факт е, че всички български институции застават зад Делян Пеевски и се насочват срещу Цветан Василев. Василев е толкова виновен, колкото и Пеевски. А прокуратурата и БНБ са предизвикали фалита на КТБ, категоричен е Сугарев, който добави, че държавното обвинение е предизвикало паниката сред вложителите на банката и те са изтеглили над 1 млрд. лева само за седмица.

До момента на поставяне под особен надзор, КТБ има активи за 7 млрд. лева. Но след поставянето на надзора започва обезценяването на активите на банката, добави Сугарев. Твърдя, че Иван Искров е искал да фалира КТБ, подчерта Сугарев.

Съдийката, поемаща делото за КТБ, е с доста интересна биография

Съдия Светла Божкова поема делото по неплатежоспособност на Корпоративна търговска банка (КТБ), стана ясно след публичното разпределени...

Едвин Сугарев каза и, че само малка част от източниците му са конфиденциални.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com