Групата Schwarz, от която е част Kaufland България, разширява целите на своята стратегия за пластмасата - REset Plastic

2674
Групата Schwarz, от която е част Kaufland България, разширява целите на своята стратегия за пластмасата - REset Plastic
Снимка: Kaufland

Групата Schwarz, от която е част Kaufland България, разширява целите на своята стратегия за пластмасата - REset Plastic, и възнамерява до 2025 г. да включи средно 20% рециклат в опаковките на продуктите на собствените си марки.  

От 2018 г. Kaufland преследва целите, заложени в стратегията REset Plastic, до 2025 г. да намали употребата на пластмаса с минимум 20% и да направи максимално  рециклируеми 100% от опаковките на собствените марки продукти. С новата цел за използване на рециклат групата Schwarz се ангажира да насърчава кръговата икономика. 

За да постигнат целите на стратегията за пластмасата, компаниите от групата Schwarz  прилагат редица мерки. Сред планираните до края на 2021 г. е отказ от използване на черна пластмаса в опаковките на собствените марки продукти на компании от групата, тъй като тази пластмаса затруднява рециклирането.  

У нас Kaufland работи усилено не само за прилагане на мерките, заложени в стратегията REset Plastic, но  и активно допринася за популяризиране на проблема с пластмасата, като подкрепя и реализира редица проекти. Сред тях са Kaufland София Полумаратон без пластмаса за еднократна употреба, Софийският фестивал на науката, компанията в подкрепа на рециклирането „Книги за смет“, издаването на детската образователна книга „Къде отива боклукът?“, интерактивната изложба #ЗеленодействайСМузейко в магазини на Kaufland, програмата за младежки иновации на WWF България - Panda Labs.  

Повече информация за действията на Kaufland срещу пластмасата можете да видите ТУК. За действията на компанията срещу замърсяването с микропластмаса четете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com