Иванов: Природният газ ще поевтинее с общо 30% за тази година

517
Иванов: Природният газ ще поевтинее с общо 30% за тази година
Снимка: БГНЕС

Считам, че природният газ ще поевтинее с общо 30% за годината. Предварителните разчети на „Булгаргаз” показват, че цената на природния газ за следващото тримесечие би трябвало да бъде с 13,65% по-ниска. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти в сградата на регулатора, предаде "Фокус".

По думите му ходът на движение на котировките на суровия петрол в последните 10 дни показва, че този процент може да бъде дори и по-голям. Иван Иванов обаче не пожела да коментира дали спада в цената на природния газ ще се отрази на цената на парното през зимните месеци.

КЕВР одобри договора с "Контур Глобал Марица-изток 3", чака се банка-кредитор

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е одобрила споразумението между Националната електрическа компания (НЕК) и централата ...

На 10 септември Комисията за енергийно и водно регулиране ще получи ценово предложение на”Булгаргаз” за цените на природния газ, припомня Expert.bg.

"Ще го проучим и ще излезем със становище до 30 септември за цената парното от 1 октомври, както е предвидено в нашите правила. За момента не мога да кажа нищо, защото не мога да говоря от името на комисията”, коментира Иванов.

"Комисията ще излезе със свое решение, защото няма пряка зависимост между цената на парното и природния газ. Природният газ е суровина и както цената на въглищата и нейното изменение няма пряко отражение върху цената на електроенергията, така и цената на природния газ няма пряко отражение върху топлинната енергия", каза още Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика