Яне Янев: БНБ каза, че КТБ може да завлече и други банки

24058
Яне Янев: БНБ каза, че КТБ може да завлече и други банки
Снимка: БГНЕС

Няма как тази политическа система да роди нещо смислено и логично, както е възможно при старите демокрации. Преговорите сега се водят, за да се запази този парламент – защото иначе половината от играчите сега няма да влязат пак. Не трябва да се забравят и параметрите, залагани от Брюксел. Правителство ще има – то може би ще бъде избрано с голям брой народни представители, смята лидерът на РЗС Яне Янев. Политиците искат да си живеят в досегашната система, в която шепа олигарси дърпат конците, добави той.

Според лидера на РЗС трябва да има консенсус кой ще се справи с корупцията. Брюксел го наблюдава това и ако не се справим, следващото правителство ще приключи бързо.

Захариева: Частна фирма да събира раздадените от КТБ кредити

Сагата около КТБ продължава, а с нея и различните мнения как трябва да се действа по казуса. Според вицепремиера Екатерина Захариева на...

Държавата е в изключително тежко състояние. Когато се говори за КТБ, не трябва да се говори само за нея, а за опасността да се повлекат други банки. В одиторския доклад се говори и за други банки с ликвидни проблеми – кои са те, попита Янев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ясно е, че КТБ е политическа банка, обслужващата икономически структури, посочени от политиците. Тя беше създадена с нерегламентиран политически лобизъм. Ако всички кредитни досиета излязат на бял свят, може да се окаже, че пет партии в този парламент са финансирани от КТБ. Освен това са финансирани и конкретни политически персони, смята Янев. Той обаче не вярва, че може да се стигне до имената на тези персони, защото държавата не може да си свърши работата. Как може Израел да знае къде отива всяка стотинка в и извън държавата, а в България финансовото разузнаване на ДАС къде спеше? Нима е трудно да провериш какво става, когато дадена фирма без персонал, без внесени осигуровки, без нищо, взема кредит за милиони и милиарди? От 2008 година финансовото разузнаване не работи, заяви Янев.

На въпрос кои са политиците „на хранилка” в КТБ, Янев не отговори с конкретни имена. Според него част от тези политици обаче вече са замели следите. Имало обаче и много висши магистрати с пари в КТБ – те случайно ли са попаднали в тази банка, попита Янев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика