Кабинетът: Държавните предприятия да внесат 50% от печалбата за 2016 г.

1600
Кабинетът: Държавните предприятия да внесат 50% от печалбата за 2016 г.
Снимка: БГНЕС

50% от отчисленията от печалбата за 2016 г. на държавните предприятия и търговски дружества да бъдат внесени в полза на държавата. Това решиха министрите от служебния кабинет "Герджиков" на днешното си заседание.

На заседанието на правителството бе прието Разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала за финансовата 2016 година.

ИПИ: 10-те най-големи държавни предприятия са в най-лошо финансово състояние

Ниски печалби, почти никаква възвръщаемост, задлъжнялост - с това се характеризира финансовото състояние на държавните предприятия в ...

В съответствие със заложените параметри в Закона за държавния бюджет за 2017 г. процентът на отчисления от печалбата е 50 на сто. При разпределяне на печалбата се спазват приложимите нормативни разпоредби за съответния вид дружества.

От обхвата на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се отчита тяхната специфика и изключителната им зависимост от ограничен брой източници на финансиране.

Извън обхвата на разпореждането са и дружествата от отрасъл "Водоснабдяване и канализация" поради изпълнение на предварителни условия във водния сектор за усвояване на средствата от европейските фондове за програмния период 2014-2020 година.

Срокът за внасяне на отчисленията и дивидентите за държавата е 31 май 2017 г.

Над 13% от предприятията планират да разкрият нови работни места догодина

Над 13% от предприятията планират да разкрият нови работни места през следващата година, сочат данните от проучване на Агенция по заето...

За дружествата, които съставят годишен финансов отчет съгласно чл. 31, ал. 1 от Закона за счетоводството срокът е 15 юли 2017 г.

С Разпореждането се осигуряват условия за изпълнение на приходната част на държавния бюджет за 2017 г. в частта на неданъчните приходи от дивиденти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com