Как игрите развиват фантазията на детето

3527
Как игрите развиват фантазията на детето
Снимка: Лидл

Игрите са основната дейност на малчуганите и почти изцяло запълват тяхното ежедневие. Всъщност игрите са не просто начин детето да се забавлява и да запълва времето си, те му помагат да се развива както физически, така и интелектуално. Играейки си, децата развиват своята фантазия и опознават околния свят.

За нас реденето на лего, грижата за любимата кукла или подхвърлянето на топка изглежда лесно занимание, което не изисква особено усилие, но правейки това, децата оформят своята представа за света, учат се как да решават проблеми и да се справят с трудности. Развитието на въображението в ранна детска възраст, с голямо разнообразие от игри и играчки, е от голямо значение. Фантазията е важен психически процес, който не само помага на детето да организира и опознава света около себе си, но и спомага за активното му умствено развитие.

Децата често с удоволствие се отдават на игри, които са нови за тях или в които виждат предизвикателства. Така развиват своите умения и си поставят цели да постигат това, което виждат, че по-големите вече правят с лекота. Повечето малчугани предпочитат опростени играчки, без много детайли и прекарват най-много време играейки си с тях, тъй като подобни играчки им дават по-голям шанс да развихрят своето въображение.

Често малчуганите най-много се забавляват с играчки, които представляват реални предмети и с които имат възможността да измислят нови игри и да развиват своята фантазия. Детските версии на предмети, които използват възрастните, като например фенер, чайник или блендер са първите градивни елементи на игрите наушким, които помагат за развитието на фантазията на детето. Разбирането на най-малките за предметите не се ограничава с тяхната основната роля и това им помага да развихрят въображението си и да им приписват ново предназначение.

Седем млади таланти впечатлиха Lidl с идеи

Първото издание на стажантската програма на Лидл България завърши с официално събитие, на което седем млади таланти представиха пред ме...

Ако искате да доставите радост на детето си, осигурете му малко пространство за игрите, което да бъде само негово, така то ще има своята собствена територия и благодарение на въображението си ще се отдава на приказни приключения. И им дайте компания за игрите… като например, фенерът Бляс, блендерът Микси и хладилникът Фризи от новата специална колекция Stikeez Happy Home на Lidl, които са готови да придружат вашия малчуган в безбройните му приключения и да помогнат за развитието на фантазията му.

Новата колекция Stikeez Happy Home съдържа 24-ма свежари, вдъхновени от семейството, домашните любимци и продуктите вкъщи. Цветните и забавни гумени фигурки вече могат да бъдат открити в магазините на Lidl в цялата страна, а благодарение на тях най-малките ще имат възможността да се запознаят отблизо с предметите у дома и тяхното приложение. За всеки 20 лв. от стойността на покупката от един касов бон, всеки клиент ще получи безплатно 1 бр. от най-желаните от децата гумени фигурки.

Историите на героите от новата колекция Stikeez може да откриете на www.lidl.bg/stikeez. Но това е само началото. Разкажете ги на детето си и предизвикайте неговата фантазия. Ще останете изненадани до къде може да полети тя!

 

Lidl продължава подкрепата за регионални земеделски производители и през есента с пети фермерски пазар

Превърналата се в традиция инициатива на Lidl в подкрепа на реализацията на продукция на регионални производители продължава в София и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com