Какво предстои в икономиката, енергетиката и туризма?

21030
Какво предстои в икономиката, енергетиката и туризма?
Снимка: МИЕ

Постигнахме всички приоритети, които бяхме заявили. Имам удоволствието да Ви представя новият екип на трите министерства. Разделянето на министерството на три ще ни помогне да имаме фокус върху тях. Това заяви досегашният министър на икономиката и енергетика Васил Щонов при предаването на поста си, информира агенция "Фокус".

Основният приоритет в нашата работа ще бъде развитието на малкия и средния бизнес, който във водещи европейски страни като Германия и Великобритания е гръбнакът на икономиката. Ще положим максимални усилия да намалим административната тежест върху малките и средните предприятия. Това заяви при встъпването си в длъжност новият министър на икономиката Божидар Лукарски

Лукарски: Имам самочувствие и знания за икономически министър

Имам самочувствието, опита и знанията да поема поста на икономически министър, който е по-скоро мениджърки и координационен, отколкот...

Подкрепата за компаниите ще бъде осъществявана чрез стимулиране на иновативните технологии, за да може тяхната продукция да достига до повече пазари, а хората да повишат доходите си. Тази амбициозна задача ще бъде осъществявана и чрез механизмите на ОП „Иновации и конкурентоспособност“, по която имаше забележки от Брюксел.

"Имаме много кратък срок за отстраняването им, за да може програмата да стартира максимално бързо и пълноценно", акцентира Лукарски. Той анонсира, че до месец ще е готова детайлна програма за управление на сектора, информира пресцентърът на МИЕ.

Новият министър на енергетиката Теменужка Петкова подчерта изключителното значение на сектора за икономиката на страната.

Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация, заяви Петрова при приемането на поста министър. Тя постави като приоритет енергетиката да се превърне в стабилен отрасъл, с дългосрочна политика и визия.

Ангелкова поема новото Министерство на туризма?

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще поема новото Министерство на туризма....

„Трябва да се премине през определени реформи и действия. Ние ще се позовем на анализите на колегите от служебното правителство”, посочи тя.

Необходима ревизия в сектор „Енергетика”, за да се види какво е реалното му състояние. „Ще разчитам много на екипа на министерството, за да можем да постигнем желаните резултати”, каза още новият министър.

Огромно предизвикателство и отговорност е поемането на поста министър на туризма, стана ясно от думите на новия му титуляр Николина Ангелкова. Тя припомни, че обособяването на самостоятелно министерство в сектора бе един от основните предизборни ангажименти, поети пред бранша.

България има огромен туристически потенциал и вярвам, че с представителите на бизнеса и местните власти ще начертаем стъпки да постигнем това. Това заяви новия министър при приемането на поста си, информира агенция "Фокус". Тя добави, че има много неща, които трябва да се свършат и че ще разчита изключително много на опита на хората, които работят в министерството. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика