Kaufland България е инвеститор с визия на годината

3413
Kaufland България е инвеститор с визия на годината
Снимка: Кауфланд България

Kaufland България беше обявена за инвеститор с визия за 2019 година от тазгодишното издание на ежегодните награди b2b Media Annual Awards. Изпълнителният директор на компанията Иван Чернев също получи престижно отличие – той бе обявен за бизнес лидер на годината. Kaufland България спечели награди в още три категории по време на официалната церемония на изданието на 2 юли 2020 г. Компанията зае II място със свои проекти в категориите „Инвестиция за устойчиво развитие“, „Иновация в PR сферата“ и „Благотворителна инициатива“.

„Да бъда носител на наградата „Бизнес лидер на годината“ е голяма чест и още по-голяма отговорност за мен“, сподели Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България. „Приемам я като признание за усилията, които всеки един от нашите над 6000 служители положи през последната година. През 2019 г. затвърдихме лидерската си позиция в сектора за модерна търговия, като разширихме и модернизирахме мрежата си от хипермаркети, открихме втора база на логистичния ни център, станахме още по-атрактивно място за работа и доказахме, че когато сме обединени около мисията да бъдем партньор на българското семейство и опора за служителите ни, можем да преминем през трудностите, с които ни срещна 2020 г. и да излезем от тях още по-сплотени. Благодаря на целия екип от сърце!“.

Kaufland България намалява цените на над 700 продукта от 1 юли

Kaufland България намалява цените на над 700 продукта от своя асортимент. Новите цени ще бъдат с близо 10% по-ниски за артикул, като пр...

Иван Чернев е изпълнителен директор на Kaufland България от началото на 2018 г. Под негово ръководство Kaufland започва процес на динамична трансформация и само за две години успява да реализира редица ключови проекти - активна модернизация на съществуващи обекти, подновяване на процеса по експанзия и мащабни инвестиции в откриването на нова инфраструктура, старт на първата собствена национална линия продукти “Брей!”, силен фокус върху професионалното и личностно развитие на екипа и поемане на значим обществен ангажимент.

Kaufland България зае заслужено I място в категория „Инвеститор с визия“ благодарение на мащабните инвестиции и стратегически концепции, които компанията реализира през 2019 г. и началото на 2020 г. Във Велико Търново бе отворен 59-ият и първи за града хипермаркет на веригата, в който Kaufland инвестира 25 милиона лева и откри над 100 нови работни места. Kaufland разшири и своя логистичен център в с. Стряма, който е сред най-големите на Балканите, а инвестицията в него е близо 67 милиона лева. В новата складова база на компанията бяха създадени още 100 работни места. В началото на 2020 г. с инвестиция от 33 милиона лева и екип от 90 души във Варна отвори врати петият Kaufland хипермаркет и 60-и в страната. Kaufland инвестира и в създаването на иновации чрез своя IT HUB, който разработва технологични решения, насочени към подобряване на цялостното потребителско изживяване. През 2019 г. HUB-ът също разшири дейността си и откри втори офис у нас с планове за удвояване на екипа.

Престижното II място в категория „Инвестиция за устойчиво развитие“ Kaufland България получи за цялостната си дългосрочна стратегия за енергийна ефективност, насочена към опазване на околната среда. Само за периода от 2017 г. досега инвестицията на компанията в модернизации и ново енергоспестяващо оборудване надхвърля 16 млн. лева. В голяма част от своите хипермаркети Kaufland въвежда хладилен агент СО2 с най-нисък потенциал за затопляне на атмосферата. Употребата му значително намалява емисиите на парникови газове в атмосферата. В допълнение, още преди 6 години Kaufland започна поетапен процес на преминаване от луминисцентно към LED осветление във всички нови и модернизирани свои обекти. С всички изпълнени дейности по енергийна ефективност, годишно компанията пести 3 948 000 kWh, или 3 159 тона вредни СО2 емисии в атмосферата.

Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители

Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти от изцяло български производители. Марката носи името &bdquo...

За своята REset Plastic инсталация Kaufland България взе награда II място в категория „Иновация в PR сферата”. Инсталацията представя 360-градусовата глобална стратегия срещу пластмасата, която Kaufland прилага, както и нейните 5 основни направления: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch.

Първият модул на инсталацията REduce информира потребителите за усилията на Kaufland в посока намаляване употребата на пластмаса – преустановяване продажбата на пластмасови прибори за еднократна употреба и замяна с техни устойчиви алтернативи. С тази мярка компанията пести 88 т. пластмасата годишно, а до 2025-а има поет ангажимент да намали с минимум 20% пластмасата и пластмасовите опаковки на собствените марки продукти. Вторият модул на инсталацията – REdesign – разказва как Kaufland променя дизайна на собствените марки продукти, като създава рециклируеми опаковки с по-малко или изцяло без пластмаса. Третият модул в REset Plastic инсталацията е REmove и представлява макет на делфин, пълен с пластмасови бутилки, с което илюстрира негативното въздействие от пластмасовото замърсяване върху екосистемите. В модул REsearch на REset Plastic инсталацията Kaufland демонстрира своята инвестиция в проучване и развитие, създаване на иновативни решения и популяризиране на темите рециклиране и опазване на природните ресурси. Всеки човек може да изчисли своя личен пластмасов отпечатък чрез специално създаден за инсталацията тест. В последния модул – Recycle, посетителите имаха възможност да рециклират пластмасов отпадък.

Доброволчеството, като част от политиката за устойчиво развитие на Kaufland България и усилията, които служителите полагат в помощ на обществото, бяха оценени в конкурса и компанията зае II място в категория „Благотворителна инициатива“. През 2019 г. добротворците на Kaufland участваха в кампании в подкрепа на хората и природата на България, дарявайки близо 30 000 лв. собствени средства на нуждаещи се и бяха доброволци в акции по почистване и залесяване. Добротворците на Kaufland готвиха и твориха за вътрешни благотворителни базари за Коледа и Великден. Вътрешните базари се осъществяват в работни дни, а вложеното от служителите време се равнява на 10 000 лева, дарени за значими обществени каузи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com