Kaufland България заема първо място сред търговските вериги в класацията „К100: Най-големите компании в България“

4182
Kaufland България заема първо място сред търговските вериги в класацията „К100: Най-големите компании в България“
Снимка: Kaufland

София, 31.07.2020 г. – Kaufland България е най-успешната компания в сектора за модерна търговия за 2019 год. и за 11-та поредна година се нарежда в Топ 10 на най-големите компании в страната според престижната класация „K100: Най-големите компании в България“. Създадената от вестник „Капитал“ класация нарежда Kaufland на 7 място сред всички компании в страната. Kaufland България отбелязва ръст в оборота в сравнение с 2018 год., като през 2019 год. приходите на компанията надхвърлят 1,65 млрд. лв. По този начин Kaufland за поредна година е лидерът в ритейл сектора у нас и затвърждава позицията си на най-успешната и динамично развиваща се търговска верига.

„За нас е чест вече 11 години да сме сред 10-те най-успешни компании в България и водещата търговска верига в сектора за модерна търговия. В основата на този успех стои доверието от страна на нашите клиенти, което вече 15 години градим с неуморна работа и висок професионализъм. Престижното ни място в класацията е доказателство, че водим дългосрочна и последователна политика за развитие на мрежата ни от хипермаркети, че предлагаме все по-богат и устойчив асортимент от качествени продукти на отлични цени и най-вече, че успяваме да бъдем верен партньор на всяко българско семейство в неговото ежедневие“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Kaufland се нарежда в челната десетка на класацията в резултат на доверието от страна на клиентите и последователната си политика за изключителен фокус върху качеството - като асортимент, като обслужване, като цялостно клиентско изживяване, като взаимоотношения с партньори и цялостно бизнес поведение. Всичко това, в комбинация с трите основни съставки на бизнес модела на компанията - атрактивна цена, удобство при пазаруването и изключително разнообразие от продукти – я превръщат във водеща търговска верига у нас и в предпочитано място за пазаруване на българския клиент.

Основният критерий в ежегодната класация „K100“ за най-големите компании в страната е общият размер на приходите за предходната година. Под внимание се взима и нетният финансов резултат, като подреждането е представително за над 90% от големите български дружества с годишни приходи над 100 млн. лева.

От старта си на българския пазар през 2006 г. до днес Kaufland се превръща в значим фактор за развитието на националната икономика с инвестиция от над 1,4 млрд. лева. През 2020 г. Kaufland България има 60 хипермаркета в 34 града в страната, като всеки от тях е със средна търговска площ от 3200 кв. м, а асортиментът в най-големите обекти на компанията надхвърля 20 000 артикула.

Търговската верига е и сред най-големите работодатели в България с екип от над 6000 служители, които с помощта на безупречната инфраструктура на Kaufland успяват да предложат на всеки клиент добре селектиран микс от продукти и богат избор за неговите различни нужди. В началото на годината компанията бе отличена като Топ работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute, а през последния месец взе наградата „Любима търговска верига“ на българите, спечелена на база директен потребителски вот в престижната класация „Моите любими марки“.

Kaufland България принадлежи към голямото семейство на водещата германска търговска група Schwarz. Днес Kaufland се нарежда сред водещите ритейл компании в Европа с над 1300 хипермаркета и около 132 000 служители в осем европейски държави.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

TotalEnergies се отказва от проучванията в блок "Хан Аспарух"

Държавата губи до 1 млрд. лв. годишно от неефективно използване на горските ресурси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика