Kaufland ще бъде домакин на фермерския фестивал „Произведено във фермата“

2420
Kaufland ще бъде домакин на фермерския фестивал „Произведено във фермата“
Снимка: Кауфланд

Kaufland България продължава подкрепата си към българското производство, като домакин на фермерския фестивал „Произведено във фермата“. Събитието ще се проведе на 30.10.2020, петък, от 11:00 до 18:00 ч., на паркинга на хипермаркет Kaufland в гр. София, кв. Крива река (бул. „ген. Тотлебен“ 36).

Събитието ще предложи на посетителите богат избор от висококачествени фермерски и занаятчийски храни на малки производители от цялата страна. Сред предложенията са млечни и месни продукти като краве, овче, биволско и козе сирене, кисело и прясно мляко, кашкавал, меса и колбаси от редки български породи говеда, биволи овце и кози. Посетителите ще имат възможност да се насладят и на мед и други пчелни продукти, сладка и сиропи, занаятчийски хляб с квас, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, както и на козметика, цветя и сувенири от дърво. Всички продукти се отличават с българския си произход и изключително високо качество.

Kaufland организира събитието в партньорство с фондация „Биоселена“, която досега провежда редовно фермерския фестивал „Произведено във фермата“ на други локации в София с цел да подкрепя и стимулира малките производители в страната. Сътрудничеството между Kaufland и „Биоселена“ цели да скъси веригата между потребителя и храните, произвеждани от семейни ферми и занаятчии, както и да предложи още по-голямо разнообразие от качествени български продукти на клиентите.

С организацията на фестивала „Произведено във фермата“ Kaufland България прави поредна стъпка в дългосрочната си и последователна политика в подкрепа на българското производство. За своите 14 години присъствие на българския пазар Kaufland устойчиво допринася за развитието на малкия и средния бизнес в страната, като си  партнира с редица български производители и доставчици. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, а 86% от оборота на компанията е формиран именно в резултат на работата с доставчици от страната. Kaufland работи с общо 21 регионални семейни мандри и ферми, чиято продукция търговската верига предлага в специално обособени фермерски щандове на територията на редица свои обекти в страната.

Kaufland България посрещна още 19 ученици в рамките на програмата си за дуално обучение

Тази есен Kaufland България посрещна още 19 ученици в рамките на дългосрочната си програма за дуално обучение. Учениците са в 11-и и 12...

През 2020 год. Kaufland България за пореден път доказа своята подкрепа към българското производство, като създаде и първата си национална линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители. Под марката потребителите могат да открият качествени родни предложения като млечни и месни продукти, основни храни и напитки и тестени изделия.

 

Повече за събитието можете да научите от Facebook страницата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com