Коледни пости – мисията възможна

1987
Коледни пости – мисията възможна
Снимка: Лидл

Вече е декември, което означава, че отново сме на прага на най-топлите, светли и семейни празници. Винаги свързваме декември с уют, семейство, множество блещукащи лампички, пищна украса, топло какао, аромат на мандарини и много храна.

Споменавайки много храна, споделяме идеи за подходящи ястия за постещи, вкусни рецепти за риба за Никулден и ценни съвети откъде можете да откриете продукти за вашата безмесна трапеза. Всички знаем, че декември е най-наситеният месец откъм поводи за празнуване, това е месецът с най-много именни дни и не бива да ви спира да празнувате пълноценно, това че не намирате подходящи продукти. С какво можем да се зарадваме по време на Коледните пости и какви продукти може да консумираме.

1,12 млрд. лв. е съвкупното въздействие от дейността на Лидл България върху икономиката на страната за 2019

1,12 млрд. лв. е съвкупният ефект от дейността на Лидл България върху българската икономика. Това сочи докладът на Института за пазарна...

До Коледа за спазващите строги пости е позволено само растителна храна и олио, млечните продукти не са разрешени, а рибата и морските продукти се консумират само в някои от дните. Изключвайки месото от менюто си, то следва да бъде заменено с други продукти, които да доставят нужните хранителни вещества и организмът да не усеща никаква липса.

Често хората се отказват от постите, просто защото не могат да открият подходящи продукти за своята трапеза. Но вече всеки може да се сдобие с разнообразие от постни и вкусни предложения, множество безмесни продукти и прясна риба за предстоящия Никулден. Например, в постоянния си асортимент, Lidl предлага голямо разнообразие от ядки - фъстъци, бадеми, кашу, орехи, сушени сливи и фурми. В магазините на веригата могат също така да бъдат открити безмесни ястия, сред които любимите на всички постни зелеви сарми, разнообразие от плодове и зеленчуци, кисело зеле и голям избор от зърнени и бобови продукти.

С богатите на белтъчини бобови продукти - боб, леща, ориз, булгур, нахут и т.н., могат да бъдат приготвени множество кулинарни изкушения, подходящи за цялото семейство. Разнообразието от постни ястия, които могат да се приготвят с тях е доста голямо. Нещо по-нетрадиционно, като салата с боб и нахут или пък нещо по-класическо, като ориз със зеленчуци или яхния с леща и картофи. Могат да се комбинират с всички видове сушени плодове, кълнове, соеви изделия и всякакви пълнозърнести продукти, както и да се добавят множество видове ядки и семена, за по-голямо разнообразие на менюто.

По време на постите е хубаво да се включат в менюто повече плодове и зеленчуци. С тях може да се приготвят както разнообразие от крем супи, така и постни баници, щрудели и множество постни сладкиши.

С 1000 изненади Lidl открива празничния сезон в аванс

Специалната игра по повод юбилея на Лидл България ще продължи един месец – в периода от 16-ти ноември до 13 декември, включително...

Няма да е декември, ако не споменем и любимия Никулден. Намирането на прясна и вкусна риба за празника, задължителна част от трапезата на 6 декември, вече не е чак толкова голямо изпитание. Тази година, може да се подготвим от по-рано, за да избегнем струпванията в магазините. Още от четвъртък, 3 декември в магазините на Lidl, ще може да бъде закупен изчистен шаран, който да бъде напълнен с ориз, орехи, сушени плодове, стафиди или друго. А за да улеснят своите потребители, Lidl дори предлагат две изпробвани рецепти, с които всеки шаран да се превърне в хита на тазгодишния празник. Рецептите, можете да откриете на сайта на Лидл България, в специалната секция – Рецепти.

Първата вкусна и по-класическа рецепта, която веригата предлага е за пълнен шаран с орехи и сушени смокини от шеф Таньо Шишков. Рецептата ще допадне на всички фенове на гъбите и сушените плодове. Продуктите могат да бъдат открити в магазините на веригата, а времето за приготвяне е само 60 минути. Втората, по-нестандартна, но също толкова вкусна и бърза рецепта е за влашка саламура с шаран от видинския регион на шеф Иван Манчев. За нея са нужни само зеленчуци, яйца, брашно и вкусен, пресен шаран. С нея определено всеки ще изненада цялото си семейство с неповторими кулинарни умения.

А ако не сте фен на шарана, в магазините на Лидл България се предлагат също така и лаврак, ципура, дъгова пъстърва и дори филе от сьомга. Повече за всички продукти за постещи и специалните предложния за Никулден, можете да намерите в брошурата на Lidl за тази седмица, която е достъпна както на сайта, така и в приложението на веригата – Lidl Plus.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com