X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

„Кредисимо“ АД е с нов, повишен кредитен рейтинг

2481
„Кредисимо“ АД е с нов, повишен кредитен рейтинг
През м. август 2015 г. „Кредисимо“ АД стана първата компания от сектора за бързо кредитиране, която получи сертификат за кредитен рейтинг. Присъденият й тогава от БАКР кредитен рейтинг беше – дългосрочен рейтинг: ВВ+; краткосрочен: рейтинг „B”.

При направеното през м. септември 2016г. преразглеждане на кредитния рейтинг на „Кредисимо“ АД Рейтинговият комитет на БАКР взе решение за повишаване на оценката на дружеството в резултат на подобрените показатели на дружеството през периода на актуализацията (06.2015г. – 06.2016г.).

Основните аспекти, които са взети предвид при повишаването на кредитния рейтинг са:

Положителната динамиката на собствения капитал, който се повишава по линия на реализирания положителен финансов резултат;

Запазва се тенденцията на спад в коефициента на задлъжнялост. В сравнителен план към края на 2015г. дружеството заема благоприятна позиция спрямо разгледаната конкурентна група;

Поддържане на много добро ниво на покритие на брутния кредитен портфейл от обезценки;

Възвръщаемостта на активите продължава да е на много добро ниво, като дружеството се позиционира благоприятно в сравнителен план;

Дружеството продължава да отчита много добри нива на показателите за ликвидност.

Повишеният кредитен рейтинг на „Кредисимо“ АД е обективно потвърждение за стабилността на компанията, за успешния й модел на работа, както и за прозрачност при обслужването на клиентите, която компанията налага на българския пазар за небанково кредитиране.

За изработването на кредитния доклад и присъждането на кредитен рейтинг са използвани официално приетите от БАКР методологии за присъждане на рейтинг на финансова сила на банка и за присъждане на корпоративен кредитен рейтинг, като необходимата за това информация е набавена от оценяваното дружество, Национален Статистически Институт, БНБ, база данни на БАКР, консултанти и други източници на публична информация.

За „Кредисимо“ АД (credissimo.bg)

Кредисимо е иновативна онлайн компания с дейност от 2007 г.

Със своя 9-годишен опит и над 2,000,000 потребителя на credissimo.bg, Кредисимо АД за поредна година е №1 в онлайн кредитирането на българския пазар* и е една от най-бързо развиващите се Фин-Тек компания в България.

„Кредисимо“ АД е първата компания, която предложи онлайн кредити на българския пазар и възможността за одобрение на заеми до минути, както и заеми с 0% лихва.

„Кредисимо“ АД има разработена собствена иновативна платформа за цялостно управление на процесите по обработка на заявления за кредит в реално време, която позволява при спазването на определени условия един кредит да бъде разгледан, одобрен и отпуснат на клиента в рамките на минути.

От 2016 г. „Кредисимо“ АД започна своето международно развитие.

Кредисимо е:

член-основател на Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране (АОНК) - обединение на фирми за небанково кредитиране около единни етични правила за защита на потребителите;

групов и индивидуален член на КРИБ;

групов и индивидуален член на секторната помирителна комисия към Комисията за Защита на Потребителите (КЗП);

групов и асоцииран член на Националната Асоциация за Извънсъдебно решение на Спорове (НАИС) – онлайн платформа в която потребителите могат да предявяват искове към доставчиците на стоки и услуги.

* Кредисимо е компания №1 в онлайн небанковото кредитиране на българския пазар според статистиката на специализирания уеб сайт 24пари.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com