Кр.Георгиева: Да не допуснем нито 1 евро от европейския бюджет да бъде изгубено

15847
Кр.Георгиева: Да не допуснем нито 1 евро от европейския бюджет да бъде изгубено

Кристалина Георгиева, вицепрезидент на ЕК за бюджет и човешки ресурси, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на транспорта Ивайло Московски инспектираха напредъка на проекта за изграждане на новия участък на софийското метро от "Младост" до Терминал 2 на летище "София", съобщиха от ЕК.

"Този проект е пример за добро използване на европейските средства и за това как могат да бъдат спасени пари, които бяха почти загубени за България. Напредъкът по него демонстрира и как успешно трябва да се използват европейските средства, за да се подобрява живота на хората със създаване на нови удобства и възможности.

Брюксел с висока оценка за Вежди Рашидов

„Оценката на Европейската комисия за първия мандат на Вежди Рашидов като министър на културата е много висока, защото той и екипъ...

Това е целта на Европейската комисия – да не допуснем нито едно евро от европейския бюджет да бъде изгубено, а европейското финансиране да се използва ефективно и с видими резултати за създаване на икономически растеж, работни места и осезаеми придобивки за европейските граждани и опазване на околната среда", заяви вицепрезидентът Кристалина Георгиева след като официалните лица огледаха напредъка на строителните работи по участъка с работно влакче.

Проектът за разширение на метрото се изпълнява по Оперативна програма "Транспорт" и е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Новата метролинията е от бул. "Цариградско шосе" до летище София и е с дължина 5 км и 4 метростанции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика