Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник

5989
Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник

Летище Бургас тържествено посрещна пътник 2 000 000 за тази година, която се казва Гудрун Егелер, съобщиха от летището.

Юбилейната пътничка кацна на най-слънчевото летище днес, 1 септември 2012 в 11:16 часа от Берлин с полет на авиокомпания Германия. Двумилионната пътничка на летището бе посрещната от директора на летище Бургас - Георги Чипилски, кмета на град Бургас – Димитър Николов и областния управител - Константин Гребенаров, както и от представители на туристическия бизнес.

Луксозна лимузина, осигурена от летище Бургас, очакваше пътник 2 000 000, Гудрун Егелер и съпругът и Лутц Егелер на самия перон на аеропорта, пред стълбичката до самолета, за да ги превози по-късно до хотела им в Слънчев Бряг.

Гудрун Егелер, пътник 2 000 000 на летище Бургас, получи от директора на летището цветна кошница с класно шампанско, български плодове и изискани сирена, както и традиционния билет с надпис "2-милионен пътник на летище Бургас". Юбилейната за летището пътничка получи също и подаръци от кмета и от областния управител на Бургас.

Госпожа Егелер пристигна в Бургас заедно със съпруга си Лутц Егелер. Те са за четвърти път в България и ще отседнат в хотел в Слънчев Бряг.

"Връщаме се в България, защото ни харесват хората, които са много мили, харесваме също слънчевите дни и доброто вино", каза Егелер и допълни, че идват в България от 1981 година.

Гудрун Егелер работи като медицинска сестра в отделение по неврохирургия в болница в Германия, а съпругът и Лутц Егелер е асансьорен техник. Двойката има син, на 29 години, който също е посещавал многократно България.

Гудрун и Лутц Еглер ще бъдат ВИП пътници и при заминаването си от България, тъй като по традиция летище Бургас предоставя на юбилейния си пътник и специален ваучер за ВИП обслужване.

Летище Бургас посреща двумилионния си пътник за 2012 г. с две седмици по-рано от миналата година. И тази година през летните месеци аеропорта остава най-динамичното летище в България. Само за юни, летище Бургас е обслужило над 430 хиляди пътници, а през юли броят на преминалите през аеропорта туристи надхвърля 705 хиляди.

Най-много туристи за ден са обслужени на 3 август, когато са регистрирани 34 829 пътници за 210 полета. Най-много пътници за час на летище Бургас са обслужени в 19 ч. на 13 юли, 3630.

През летните месеци на летище Бургас средно само за час се обслужват по 2400 пътници, а на перона на аеропорта се установяват по 15 въздухоплавателни средства в рамките на 60 минути.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com