Lidl подкрепя българските био производители с национална кампания

2043
Lidl подкрепя българските био производители с национална кампания
Снимка: Lidl

В изпълнение на поетите ангажименти по ПМС 70 за допълнителна подкрепа на българските производители, Лидл България започва национална кампания за популяризиране на български био продукти. По този начин веригата разширява възможностите за реализация на продукцията на български производители.

Кампанията е дългосрочна и веднъж в месеца веригата ще представя избрани био продукти от български производители на промоционални цени, като в повечето случаи един от продуктите на фокус ще бъде от категория плодове и зеленчуци.

Към момента около 8% от всички плодове и зеленчуци, които се предлагат в Лидл България, са био производство като най-често това са моркови, краставици и др. В първата акция от кампанията за родни био продукти са представени български краставици, произведени в района на с. Звъничево, обл. Пазарджик от „Оранжерии Гимел“ АД.

 „За нас е предизвикателство информирането и образоването на хората за преимуществата на био производството както за здравето, така и за опазване на планетата. Положихме огромни усилия за популяризиране на био идеята. Днес все повече хора се интересуват от здравословния начин на живот и търсят био продукти за ежедневното си меню. В тази мисия винаги сме имали подкрепа от Lidl, като доверен партньор, който подхожда с професионализъм и е безкомпромисен към качеството на продуктите, които допуска до своите щандове, като насърчава и приоритетно дава път на сертифицираните продукти в полза на потребителя“, споделя първият сертифициран у нас био производител на плодове и зеленчуци Марин Генуров, изпълнителен директор на „Оранжерии Гимел“ АД.


За да бъде произведен и  продаван един продукт като био, той трябва да премине през сложен и дълъг процес на сертификация, който включва строг контрол през целия период на производство, пакетаж и реализация. Според производителите основните предизвикателства в био земеделието са породени от необходимостта от много ръчен труд, опитни специалисти във всяка област и особено в  борбата с болести и вредители, което е от решаващо значение за опазване на заложените култури.

Лидл България работи целенасочено както за популяризиране и разширяване на асортимента на био производството у нас, така и  за реализация на български био продукти извън България. Само за миналата година, благодарение на своето партньорство с Lidl, български производител е изнесъл в Румъния 6 вида био плодове и зеленчуци на обща стойност над 140 хил. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЕК одобри за финансиране проект на икономическото министерство

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика