Лош ПР довел до ситуацията около плащането на 7 млн. лв. на Westinghouse

13814
Лош ПР довел до ситуацията около плащането на 7 млн. лв. на Westinghouse
Снимка: БГНЕС

Като "лош ПР" определи енергийният експерт Атанас Тасев излязлата късно в петък информация, че над 7 млн. лева са били преведени късно следобед от АЕЦ „Козлодуй” на американската компания Westinghouse. Плащането е било направено по договор, който е бил факт още от края на миналата година.

Експертът потвърди в ефира на ТВ7. че става дума за модернизация на системите за контрол и управление на специалния корпус към V и VI блок на централата.Нещо, около което са се обединили всички политически сили, които са влезли в това НС. Удължаването на живота на двете мощности беше определено като "спасение".

Няма основания за плащане по проекта за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви Стойнев

Правителството на Пламен Орешарски не придвижи подписването на споразумението с "Уестингхаус" за 7 блок и го остави за разглеждане след...

АЕЦ "Козлодуй" произвежда около 16 млрд. KWh електроенергия на година, които са почти 1 млрд. лв. приходи. Ако не се вземат мерки за безопасност може да се стигне до тежки аварии и понижена ефективност, обясни енергийният експерт.

Според него ненужно се сатанизира Westinghouse, която присъства на нашия пазар от 15 години. "Има взаимно проникване на западните и източните технологии в ядрената енергетика, което може би е гарант за безопасност", категоричен е Тасев.

Според него за момента няма особен повод по отношение на газовите преговори между Русия и Украйна. Това е така, тъй като Киев говори за сближаване, докато Москва все още заплашва, че може да спре доставките на "синьо" гориво.

 

АЕЦ Козлодуй е харчила милиони левове незаконно

Над 70% от парите, които са изхарчени за строежа на водноелектрическата централа в АЕЦ "Козлодуй", са похарчени незаконно. Това е показ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com