Лукарски не пожела да каже коя рафинерия не отчита нито един кораб с петрол

8958
Лукарски не пожела да каже коя рафинерия не отчита нито един кораб с петрол
Снимка: БГНЕС

Има ведомствена група, която да установи коя била рафинерията, която отчита, че няма нито един кораб с петрол, а работи. Не знам коя е рафинерията, побърза да каже икономическият министър Божидар Лукарски относно картината с пазара на горивата в България. Лукарски говори по темата след въпрос в сутрешния блок на Нова телевизия защо не се забелязват усилени проверки на големите играчи.

Повечето открити нарушения - общо 87 при проверени 10 862 разходомера, са при малките бензиностанции. Това стана ясно от интервюто на икономическия министър.

Т. Дончев: Държавата трябва да си влезе във функциите във всички сфери

Държавата трябва да си влезе във функциите във всички сфери, в ключително и на пазара на горивата. Това каза вицепремиерът Томислав Д...

От думите на Лукарски излезе, че шумът около проверките бил "малко помпозен", но не трябвало да се пренебрегва факта, че още при първата проверена от заместник-министър Даниела Везиева бензиностанция в Пловдив било установено 10% отклонение на зареденото от потребител количество бензин.

На Лукарски не му се размина и въпросът относно убедеността на Бойко Борисов и Ваньо Танов, че има картел на големите бензиностанции. Ние правомощия нямаме, това е в правомощията на КЗК. Трябва да се направи анализ на цените по бензиностанциите, което икономическото министерство не е правило – това трябва да направи КЗК, заяви Лукарски. Не е нормално, разбира се, анализ дали има нарушение да продължава две години, съгласи се икономическият министър, като се визира предишната проверка на КЗК за картел на бензиностанциите – между 2010 и 2012 година. Би следвало пазарът да регулира цените на горивата за крайния потребител, каза Лукарски.

Колко точно са хванатите в нарушение големи бензиностанции - научете в Expert.bg.

 

След гръмкото възмущение на Борисов за бензина - под 1% хванати нарушения

Общо 6800 от 11 000 бензиностанции са били проверени към края на днешния работен ден (бел. ред. – 18:00) в рамките на поиска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика