Марк Жирардели се срещна с трима български министри

5733
Марк Жирардели се срещна с трима български министри
Снимка: БГНЕС

На среща с трима министри Марк Жирардели се представи за 100% собственик на "Такс сървисиз лимитед", която от своя страна е мажоритарен собственик на "Юлен". Това съобщи екоминистерството. Петкратният носител на световната купа по ски алпийски дисциплини до онзи ден се представяше само като посланик на Банско по света. Ето съобщението на МОСВ по въпроса:

"Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско. Марк Жирардели беше придружен от адвокатите на „Юлен“ АД.

"Юлен": Проверяват ни от 17 години, изрядни сме

Ски зона Банско и концесионерът "Юлен" АД са проверявани вече 17 години по различни сигнали и не са открити сериозни нередности. Прокур...

На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Министър Димов обясни на Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

На срещата беше поставен въпросът за собствеността на „Юлен“ АД. Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представи пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата категорично заявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива".

В събота, на откриването на зимния сезон в Банско Жирардели поиска "спешна среща с Бойко Борисов и ресорните министри" за развитието на Банско. 55-годишният австриец заяви, че е крайно време курортът да се сдобие с втори лифт.

Прокуратурата ще провери концесията на "Юлен" в Пирин

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на концесията на ски зона Банско в Национален парк "Пирин", която включва и изясн...

"И в навечерието на новия сезон много мои приятели от чужбина не спират да ме питат защо все още в Банско няма втора кабина", каза той. Скиорът е почетен гражданин на Банско и посланик на града, а една от пистите в курорта носи неговото име.

Новината, че Жирардели е собственик на "Юлен" поставя в интересна светлина изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че знае кой е собственик на фирмата, но не може да си спомни името. "Знаем кой е реалният собственик на "Юлен". Не мога по памет да кажа, но щом искате, ще го обявим", каза Цацаров в края на ноември в шоуто на Слави. Миналата седмица "Сега" отново попита прокуратурата и екоминистерство кой е собственик на "Юлен", но нито едно от двете ведомства не отговори.

В същия контекст в началото на годината премиерът Бойко Борисов обяви, че всеки в държавата знае, че Цеко Минев е собственик на "Юлен", но самият Минев го опроверга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Инфлацията в България се забави до близо 3-годишно дъно

Държавата обяви колко търси от "Лукойл" за свръхпечалба през март

Ще се навакса ли изоставането в събираемостта на бюджета? Говори бивш социален министър

Гърция купува фотоволтаични паркове в България

Николов: Заради корупцията в енергетиката плащаме милиарди през сметките си за ток, парно и вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика