Миньорите на бунт. Загуби между 2 и 3 млн. лв. на денонощие!

5062
Миньорите на бунт. Загуби между 2 и 3 млн. лв. на денонощие!
Протестират 80% от работниците в нощната смяна на "Марица Изток"

Продължава ефективната и безсрочна стачка в Мини "Марица Изток". В 19.30 часа вчера назначението на нощната смяна на миньорите стачкуващите са на 100%. С идването на втора смяна в 20 ч. започнаха ефективните стачни действия в "Мини Марица Изток".

Според предварителните изчисления, загубите на денонощие ще бъдат между 2 и 3 млн. лв.

Продължават преговорите между синдикатите и "Мини Марица Изток"

Днес продължават преговорите между синдикатите и ръководството на "Мини Марица Изток".   Вчера се проведе извънредно заседание на ръко...

Близо месец продължиха преговорите между синдикатите и мениджърския екип на най-голямото дружество за въгледобив у нас.

Миньорите заявиха, че работят в ужасно тежки условия, с неизправна техника, за което заслужават съответните си възнаграждения.

"Ще стачкуваме, докато не бъдат изпълнени исканията", категорични са работниците.

Причините за стачката е отказът на изпълнителния директор на "Мини Марица Изток" да изпълни подписаното споразумение от 12 юли 2011 година. Водените повече от месец преговори не доведоха до изпълнението му, за което миньорите възлагат вината на ръководството на компанията. Миньорите също така се обявяват категорично срещу затварянето на енергийни мощности в страната, което неминуемо ще доведе след себе си и до закриване на рудници. Те също така се противопоставят и на увеличаването на възрастта за пенсиониране, която според тях е "геноцид към българските работници".

Без споразумение в "Мини Марица-изток"

Синдикатите и ръководството на „Мини Марица-изток” не постигнаха съгласие след завършилите късно снощи преговори. Така все...

Синдикатите обвиняват управляващите, че все повече задълбочават конфликтите, а не ги разрешават. "Водени от желанието да се борим за нашите социални, синдикални и човешки права сме твърдо решени да ги отстояваме и защитаваме", категорични са те. Провелите се в петък преговори, които продължиха 13 часа, се оказаха безплодни. Не беше постигнато споразумение по нито едно от исканията, изложено в стачната декларация. За провала на преговорите потвърдиха и от ръководството на "Марица Изток". "Исканията на преговарящите бяха много крайни. През цялото време търсихме компромиса. Обсъждаха се много и различни варианти, но за съжаление отново не успяхме да постигнем споразумение. Синдикатите се оттеглиха от срещата, отказвайки да подпишат изготвения протокол. Въпреки това сме готови да продължим да преговаряме", заяви изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД инж. Евгени Стойков.

За последно в Мини "Марица Изток" са протестирали ефективно преди 15 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com