МО дава 4 млн. лв. за доставка на двигатели за МиГ-29

1432
МО дава 4 млн. лв. за доставка на двигатели за МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за доставка на 10 броя двигатели РД-33 за самолет МиГ-29. Това става ясно от портала на Агенцията за обществени поръчки, където на 14 април е публикувано обявлението.

Според заданието се допуска доставка на различни количества неизползвани и/или ремонтирани двигатели РД-33, сер. 2, но в рамките на предвиденото за доставка общо количество от 10 броя двигатели и в рамките на предвидените за целта финансови средства. "Двигателите да са комплектувани с всички агрегати, съгласно описите в индивидуалната документация", пише още в поръчката.

МО дава 156 хил. лв. за обувки за армията

Министерството на отбраната се кани да даде 156 хил. лв. За обувки за армията. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в пор...

Посочените количества на двигателите за доставка могат да бъдат намалявани от възложителя, като МО си запазва правото да заяви за доставка двигатели само в рамките на осигурените финансови средства по бюджета на МО. От предното обстоятелство не произтича отговорност за Министерството на отбраната.

Участниците в обществената поръчка трябва да внесат по сметката на дирекция "Финанси-МО" в БНБ гаранция в размер на 144 000 лева.

В края на миналата година Народното събрание ратифицира споразумението с Полша за ремонт на двигателите на българските самолети МиГ-29. Тогава стана ясно, че срещу 6.138 млн. евро в полски военен завод ще бъдат ремонтирани шест самолетни двигателя за "МиГ"-29. След ремонта ресурсът на всеки от тях ще бъде удължен с 350 часа, като гаранцията е за 200 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com