Мусала Софт в Бургас - върхове на морското равнище

6095
Мусала Софт в Бургас - върхове на морското равнище
Снимка: Musala Soft

През декември 2013г. Мусала Софт отвори вратите на своя офис в Бургас. Защо градът е един от „домовете“ на компанията, какво предстои в навечерието на 7-мия рожден ден и къде е офиса на Мусала Софт днес, ще разкажат Белчо Ботев, Infrastructure&Operations инженер и Гергана Пецанова, софтуерен инженер – и двамата част от бургаския екип.

Какво е Бургас за всеки един от вас?

Белчо: Аз съм роден в Бургас. Градът за мен е всичко - морето, приятелите, деца, семейство и безценно спокойствие. Разстоянията са малки и никога не губиш време за придвижване до работа, магазин, детски градини, училища и любимите места – централната част на града и Морската градина.

Гергана: Бургас е моята сбъдната мечта. Типично по женски едно лято се влюбих в града, в морето, плажа, Морската градина – което е истинско райско кътче. Родена съм и израснала в Мездра, след това продължих образованието си в Технически университет – София. Студентските години и началото на кариерата ми са изцяло в столицата. Започнах работа в Мусала Софт почти преди 11 години и се преместих в града веднага, щом отворихме офис в Бургас.

Как минава един работен ден в Бургас през тази (не)нормална 2020?

Белчо: В детската стая у дома 12 Не сме затворили офиса ни, напротив – адаптиран е спрямо новите изисквания и е приятен пристан за работно разнообразие. Нямаме възможност да се събираме както досега и да ходим на обяд до плажа, който е буквално на няколко крачки, или да пийнем бира в някое капанче в петък, но пък използваме всяка възможности за барбекю през уикенда на открито. Сплотени сме и не спираме да организираме нещо заедно, макар с повишено внимание и в различен ритъм.

Гергана: Работният ми ден преминава в „моят дом е моята крепост“. Работното пространство го деля с котарак, лабрадор и шалте за йога. Харесва ми, че и от офиса, и от вкъщи успявам понякога да отскоча в обедната почивка до плажа. Професионално спокойствие ми дава и фактът, че с колегите не спираме да се подкрепяме, съветваме, обменяме опит, макар и напоследък повече онлайн. Адаптираме се в новата ситуация и на всички ни липсват по-честите срещи „на живо“.

Разкажете своята професионална история в бургаския офис на Мусала Софт.

Белчо: В Мусала Софт започнах като инженер по инфраструктура с насоченост мрежи и мрежови комуникации. Разширявайки присъствието си в градове и държави, компанията създаде екип, който да структурира комуникационното осигуряване, необходимо за високата ефективност и продуктивност на всеки. Разработихме и VING - специално мусаленско решение за конферентни и видео разговори. Така още преди пандемията имахме инфраструктура да работим ефективно заедно и с клиентите по света си, въпреки физическо разполагане на екипа в различни точки на България и Северна Македония. В офиса в Бургас почти всеки колега е част от екип, чиито звена се намират в различни градове, държави: Generali - България, Commerzbank - Германия, IBM – САЩ, Edоardo Miroglio textile - Италия. От тук работим в големи Cloud проекти, разработваме решения във финансовия сектор и застраховане, осъществяваме цялостно препроектиране, поддръжка и сложна миграция на ИТ системи. В момента аз съм част от проект за IBM, свързан с поддържането на инфраструктурата за един от вътрешните отдели на ИКТ гиганта.

Мусала Софт с нов офис

В изпратено до медиите прессоъбщение от Мусала Софт информират, че служителите на компанията ще работят изцяло от вкъщи. Ето какво се ...

Гергана: Oще преди 6 години, когато се преместих в Бургас, работата с отдалечен екип разви хоризонта ми и ми показа много различни гледни точки. Имам дългогодишен опит в работа с екипи от различни географии и текущо в „Work form anywhere“ промяната е само в мястото на моя офис. Като специалист по бази данни имам богат опит в проекти за НАП - системата за подобряване ефективността на контролната дейност с цел повишаване на събираемостта на данъчни и осигурителни задължения и поддръжка на системата за управление на приходите. Включването ми в проект за една от големите банки в Европа – Comerzbank - даде тласък на активното ми развитие в посока автоматизирано тестване. Сега плувам във водите на мобилните приложения – разработка и тестване. Все така от Бургас 12

Какви са възможностите за развитие в Бургас?

Белчо: За мен Бургас е най-добрият град – море, инфpacтpyĸтypa, ĸyлтypа, забавления – идеално място за живеене. Професионално, в ИТ сферата, има какво да се желае – не са още много и хората и фирмите като нас, но всички ние допринасяме за развитието. Има основа - ППМГ "Акад. Никола Обрешков" Бургас е класически силна гимназия. От 2018 в Бургас имаме първата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в България, а Мусала Софт е сред компаниите-членове на училищното настоятелство. Партньори сме и с Бургаски свободен университет и с Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - институциите, които „произвеждат“ ИТ кадри в града. Аз самият се включвам в локални ИТ събития, вярвам че е важно всеки да е активен и резултатите се виждат – Бургас напредва и става любим град и за професионална реализация.

Гергана: Тук има много събития, много неща, които се случват, аз съм си влюбена в Бургас. Въпреки че ИТ общността не е толкова голяма колкото в София, за мен това не е проблем, защото аз винаги съм била част от географски дистрибутирани екипи. Сега, когато Мусала освен физическите си офиси „откри“ и офис „отвсякъде“, а и голямата част от клиентите ни станаха много по-гъвкави в изискванията си за местоположението на екипите, на практика всеки може да работи отвсякъде за Мусала. Е, Бургас си има плюса и на офис до плажа, все пак 12 Ще е супер да увеличим бургаската група - ИТ хора от Бургас и региона, Join Musala Soft from #anywhere!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика