На първо време депутатите ще видят доклада на AlixPartners за КТБ

2383
На първо време депутатите ще видят доклада на AlixPartners за КТБ
Снимка: БГНЕС

На първо време депутатите ще се запознаят със секретния доклад за КТБ на AlixPartners, а след това "могат да разказват за него" на когото пожелаят. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Днес, 22 февруари, докладът би трябвало да бъде внесен в парламента. След това вече "ще продължат разговорите, за да бъде качен докладът и на сайта на финансовото министерство".

Пеевски инициира законови промени, касаещи КТБ

ДПС е внесло промени в Закона за банковата несъстоятелност по инициатива на Делян Пеевски. На брифинг в парламента Йордан Цонев от ДПС ...

Добрата новина е, че докладът ще влезе в парламента в автентичен вид, т.е. без "редакторски" поправки и съкращения. Според запознати от самата компания са настояли да се даде пълен достъп до констатациите, които интересуват обществото, а само частта с препоръките за събиране на парите, която засяга работата на синдиците, да остане секретна, информира в. "Сега".

Неколцина депутати от различни парламентарни групи поведоха битка, притискаха институциите с въпроси и настояване да се публикува важна за обществото информация, а след поредния отказ на финансовия министър заведоха дело във Върховния административен съд. Съдът образува дело и вече събира доказателства, а само преди дни премиерът Бойко Борисов изненадващо обяви война на тайните и съмненията около магистрали, КТБ и прочее и нареди на министър Горанов да поиска от AlixPartners съгласие за разсекретяване на доклада.

AlixPartners е една от най-добрите в света в тази сфера. Това е компанията, която спаси General Motors от фалита. Проблемът е, че ловът на изчезнали капитали е най-успешен, когато се организира бързо, за седмици, а договорът с AlixPartners беше сключен година, след като КТБ беше затворена от БНБ и се срути. Освен това не е ясно заданието на договора. Възможно е възложителят да е поискал основно проследяване на активите, свързани с мажоритарния собственик Цветан Василев, а обществото се интересува от цялата истина за политическия чадър и икономическите връзки, довели до разцвета и до разгрома на банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика