Опитваме да привлечем инвеститори от Индия

8378
Опитваме да привлечем инвеститори от Индия
Българският посланик промотира страната ни като предлагаща едни от най-лесните условия за започване на бизнес

Разпъвайки червения килим за инвеститори, желаещи да започнат бизнес в Европейския съюз, българският посланик в Индия Борислав Костов каза, че страната му не прави разлика между местни и чужди инвеститори, пише вестник “Хинду”.

В обръщението си по време на интерактивна среща за търговските и бизнес възможности в България, организирана от Федерацията на търговките камари в Андхра Прадеш (FAPCCI), той каза, че страната му предлага едни от най-лесните условия за започване на бизнес. Чуждите инвеститори, регистриращи компания в България, могат да купуват земя. Освен това има плосък 10% данък върху приходите за всички, както и корпоративен данък от 10%.

Инвестициите на Китай у нас скочиха до 70 млн. долара

Китай и България направиха за година голяма крачка в инвестициите, съобщи китайският посланик Гуо Йеджоу на пресконференция в СБЖ, пре...

Президентът на FAPCCI В.С. Раджу отбеляза здравите търговски отношения между Индия и България, и каза, че има възможности за развитие на търговията между двете страни.

С цел засилването на икономическите и културни отношения между България и Андхра Прадеш, българското посолство представи вчера в Хайдарабад първия почетен консул на Република България в Южна Индия, съобщава и електронното издание на вестник “Таймс ъф Индия”.

Обявявайки назначаването на местния предприемач и главен изпълнителен директор на „Сухир Индиа” д-р Киран Кумар за почетен консул на България в щата Андхра Прадеш, българският посланик в страната Борислав Костов каза, че решението за избор на почетен консул в Хайдарабад е породено от това, че градът е развиващ се световен център на науката, техниката и информационните технологии.

„Почетният консул е първата стъпка в посока на задълбочаване и разширяване на нашите културни, икономически и търговски отношения”, каза дипломатът.

Чуждите инвестиции се стопиха с 40%

С над 40% намаляват преките чужди инвестиции в България за цялата изминала година спрямо 2010 г., сочат данните на БНБ. За 2011 година...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика