Николай Нанков: Каквото и да говорят опонентите ни, АМ „Хемус“ ще е готова през 2024 година (СНИМКИ)

2454
Николай Нанков: Каквото и да говорят опонентите ни, АМ „Хемус“ ще е готова през 2024 година (СНИМКИ)
Снимка: Facebook

Това е първият голям мост от участък 1 на АМ „Хемус”, Боаза - разклон Плевен-Ловеч. Съоръжението се намира на км 89+270 от новото трасе. Има общо 6 такива, като общата им дължина е 3 км. Височината на някои от колоните достига 33 метра, а гредите, които трябва да се монтират на тази височина, са с тегло 49 тона.

По този първи участък има общо 18 съоръжения, като 6 са виадукти, 4 надлеза и 8 селскостопански подлеза. По трасето само в този участък ще бъдат вложени около 95 000 кубика бетон и над 12 000 тона арматурна заготовка. Тоест, ако един бетоновоз превозва средно 9 куб. м бетон, това прави 10 555 бетоновоза – написа във фейсбук профила си зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството министър Николай Нанков.

По думите му каквото и да говорят опонентите на ГЕРБ, ще продължават да работят и през 2024 г. автомагистрала “Хемус” ще е готова.

МРРБ кани учени да борят срутищата

В голяма част от територията на страната, в планинските области, по републикански и общински пътища и в населени места има активирани с...

„И от София до Варна ще се пътува комфортно, безопасно и спокойно. Като човек от Северна България зная колко чакана и важна е “Хемус”. Това е и един от моите ангажименти към земляците ми“, допълва Нанков.

Припомняме, че договорът за над 134-километровия участък (от км 87+800 до км 222+000) бе възложен с пряко договаряне на държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД за сумата от 1,1 млрд. лева без ДДС. Договорът бе подписан на 20-ти декември 2018 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com