Nokian Tyres отпразнува откриването на новата си фабрика в САЩ (СНИМКИ)

2151
Nokian Tyres отпразнува откриването на новата си фабрика в САЩ (СНИМКИ)
Снимка: Nokian Tyres

Nokian Tyres отпразнува официалното откриване на производствената си база в Дейтън, Тенеси в сряда. Комплексът е разположен на 78,968 кв. м. (830,000 кв. фута) и е едно от най-модерните съоръжения за производство на гуми в света.

Компанията ще канализира своите ценности – безопасност и устойчивост, за да произвежда близо 4 милиона гуми годишно във фабриката когато достигне пълния си капацитет. В тази фаза ще наемат 400 служители. В момента фабриката е в пробен етап на производство и ще бъде готова да произвежда гуми за крайния потребител в началото на 2020 г.

Nokian Tyres си е поставила цел за пет години да удвои продажбите си в Северна Америка.

„Тържественото откриване на фабриката в Дейтън е ключов момент в нашата стратегия за растеж“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres Хилле Корхонен.

 „Нашият трудолюбив международен екип направи визията ни реалност чрез неуморна работа в екип и ние искаме да отпразнуваме постижението им. Фабриката в Северна Америка осигурява първокласни взаимоотношения с клиентите ни, предоставяйки им безопасни, устойчиви продукти, които са съобразени с нуждите на потребителите в този регион.“

Nokian Tyres e основана във Финландия и централата ѝ продължава да бъде на същото място. Именно там компанията изобретява първата зимна гума в света, първата всесезонна гума и продължава да изработва първокласни продукти във всички основни пътнически и транспортни сегменти, включително пазара на всесезонни гуми, в своите производствени комплекси във Финландия и Русия. Във фабриката в Дейтън компанията има за цел да отговори на нарастващото търсене в Северна Америка и да се възползва от възможностите, които се отварят в сегмента на всесезонните гуми.

Новата фабрика в Дейтън е резултат от непрестанното сътрудничество между лидерите в Северна Америка, експерти от Финландия и Русия, строителни работници, монтажници на оборудване и ентусиазиран екип от първа вълна местни служители, нетърпеливи да създадат едни от най-безопасните и устойчиви гуми на континента.

Nokian Tyres ще поддържа високи и строги стандарти за устойчивост във фабриката, за да минимизира отпадъците и емисиите. На паркинга ще бъдат монтирани соларни панели, а компанията ще рециклира излишните материали, които остават от производствения процес. Соларният масив на паркинга ще генерира 3 мегавата електричество, което ще бъде усвоявано от съоръженията. През септември компанията беше включена в Индексът за устойчивост на Dow Jones (the Dow Jones Sustainability Index, DJSI) за трета поредна година. Само първите 10% от най-устойчивите компании в света са включени в този индекс.

Екологичното съоръжение ще изгради стабилна комбинация от разнообразни всесезонни продукти, за да отговори на нуждите на клиентите и на усилващото се търсене на марката. Това ще допринесе и за по-ефикасното разпространение на продуктите и в други държави. Фабриката ще помогне на Nokian Tyres да приведе в съответствие своята глобална производствена мрежа и да удовлетвори търсенето в други региони, освобождавайки капацитет за продукти пригодени към всеки един пазар.

Повече информация за фабриката можете да намерите тук: NokianTires.com/DaytonFactory.

За Nokian Tyres

Nokian Tyres разработва и произвежда първокласни гуми за хората, които ценят безопасността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско наследство, ние създаваме иновативни продукти за леки автомобили, камиони и тежки машини, които ви дават спокойствие при всякакви условия на шофиране. Нашата верига Vianor осигурява сервизни услуги за гуми и автомобили. През 2018 г. нетните продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на около 4 800. Nokian Tyres е в списъка на Nasdaq Хелзинки. За допълнителна информация: www.nokiantyres.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика