Нов Изборен кодекс - кой печели и кой губи

1182
Нов Изборен кодекс - кой печели и кой губи
Снимка: БГНЕС

Вчера, 18 май, Народното събрание отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от Изборния кодекс, ограничаващи правата за гласуване на българите в чужбина.

По тази причина говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов е изчисли как биха се изменили резултатите от последните парламентарни избори, ако се изключат гласовете извън страната - както тези в Турция, така и тези извън Турция.

Според изчисленията на Томов най-голямата партия у нас - ГЕРБ не би изгубила нито един мандат. За сметка на това БСП и ДПС ще изгубят съответно 2 и 3 мандата.

Публикуваме пълните данни на изчислението на Цветозар Томов без редакторска намеса:

И така, Парламентът отхвърли президентското вето и убедително се справи със заплахата за националната сигурност, идваща от чужбинския вот от Турция. За да няма метастази, туморът беше изрязан изцяло, заедно с останалата част от планетата. На ход е Конституционният съд.

Но може би е време да видим в какво се състои тази тежка заплаха за националната сигурност, заради която огромното мнозинство от българските депутати опраскаха Конституцията, правата на милион и половина българи, президента, а и илюзията, че живеем в що-годе демократична страна.

Говорител на ЦИК към Каракачанов: Дали е условие да си съпредседател на ПФ, защото лъжеш?

Пореден сблъсък се очерта между говорителя на ЦИК Цветозар Томов и Патриотичния фронт. След като Томов обори твърденията на лидера на Н...

Поиграх си да изчисля как биха се изменили резултатите от последните избори, ако се изключат гласовете извън страната - както тези в Турция, така и тези извън Турция. В скоби посочвам сегашното разпределение на мандатите според официалните изборни резултати. Ето как:

ГЕРБ - 84 мандата (84)

БСП - 41 мандата (39)

ДПС - 35 мандата (38)

РБ - 23 мандата (23)

Каракачанов стигна нови висоти към българин от чужбина - хванат от улицата

Нали знаете кой е написал първия химн на България? Авторът го е написал в Австрия и е дошъл да се бори за свободата на България. Не мож...

ПФ - 19 мандата (19)

ББЦ - 15 мандата (15)

"Атака" - 12 мандата (11)

АБВ - 11 мандата (11).

При 5 от парламентарно представените партии и коалиции няма промяна. ДПС губи 3 мандата, като 2 от тях взема БСП, а 1 - "Атака". Само така може да бъде защитена националната сигурност, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика