Обществената поръчка за ТОЛ системата блокира заради три жалби

3603
Обществената поръчка за ТОЛ системата блокира заради три жалби
Снимка: БГНЕС

Процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. е временно спряна поради постъпилите в петък, 19 май, три жалби.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Всички действия по процедурата спират до произнасяне на компетентните органи.

ДБГ: Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите

"Движение България на гражданите" (ДБГ) призовава премиера на Република България Бойко Борисов да спре поръчката за ТОЛ системата, коят...

Припомняме, че по-рано шест оферти бяха подадени преди да изтече крайния срок за участие в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на ТОЛ системата за таксуване на автомобилите над 3,5 т., която ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца, а индикативната ѝ стойност е 200 млн. лв. без ДДС. 300 млн. са приходите на годишна база от таксите за винетки към 2016 година в АПИ, пише "Фокус".

Прогнозите са, че от ТОЛ такси още първата година те ще нараснат минимум с 500 млн. лева. Процедурата за ТОЛ системата е в ход от 1 година и 45 дни.

В края на миналата седмица в АПИ бяха получени и четири оферти за изграждането на участък от АМ "Хемус".

Става въпрос за частта между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" в посока Търговище. Тя е дълга 16,3 километра. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС.

Нанков: Ако срокът за оферти за ТОЛ системата е кратък, ще го удължим отново

Нашата основна цел е максимално бързото разглеждане на офертите и класиране. Нека да не изпадаме в хипотези. Ако срокът е кратък и няма...

Отворените ценови оферти за "Хемус" са на:

1. Обединение "Хемус Лудогорие", в което участват "Трейс Груп Холд" АД, "Пътища и мостове" ЕООД и "Пътно строителство" АД – 129 985 000 лв. без ДДС;

2. ДЗЗД "Хемус 16320", в което са "Инфра Експерт" ЕООД, "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД – 119 785 000 лв. без ДДС;

3. Обединение "Геопът Белокопитово", с участници „Геострой“ АД и "Пътстрой 92“ АД – 117 456 958,55 лв. без ДДС;

4. „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което са „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД – 99 992 000 лв. без ДДС.

Възобновиха поръчката за тол системата, срокът за офертите е 1 ден

Обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на тол системата за тежкотоварни автомобили беше възобновена, съобщиха от п...

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища. Срокът за изготвяне на технически проект и строителство е 910 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика