Очакват 3-4% ръст на родния зимен туризъм тази година

3672
Очакват 3-4% ръст на родния зимен туризъм тази година
Снимка: pamporovo.me

Между 3 и 4% ръст на българския зимен туризъм се очаква тази година. Това каза Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма, предаде Фокус.

Според него това се дължи на добрата база, която предлагат родните зимни курорти.

Цените на ски картите ще бъдат като миналогодишните

Цените на ски картите остават без промяна и за зима 2015-2016 г., стана ясно от съобщение на трите големи курорта - Банско, Пампорово и...

„По отношение на съоръженията, има много добра подготовка на високо ниво, има даже изкуствените писти, както знаете, високите писти могат да се използват. Така че България е една от най-евтините дестинации за зимен туризъм. Това, което предлагаме като база и като писти, е на много конкурентно ниво спрямо всички други зимни курорти“, коментира още Николчев.

Според него българите, които почиват зимно време в чужбина и са посещавали някои от зимните курорти в Италия, Швейцария и Австрия, са традиционалисти, и отново може би ще поемат натам за празниците.

„Някои от курортите наистина предлагат едно изключително добро качество. По принцип снегът е нещото, което може да привлече нашите туристи навън“, добави още Николчев.

Той заяви още, че сигурността е сред първостепенните фактори при избора на място за почивка. С оглед последните събития в Тунис, Египет и Турция е възможен отлив на туристи от тези дестинации, коментира още Николчев.

Очакваме 5 - 7% ръст на зимните туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи по време на парламентарния контрол, че на база на данни от ранните записвания, предоста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com