Огнян Донев: През последната година определени фирми се толерираха

22715
Огнян Донев: През последната година определени фирми се толерираха
Снимка: БГНЕС

През последната година наблюдвахме толериране на определени фирми. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Той не пожела да говори с примери и само обясни, че начинът, "по който са се разделяли порциите около "Южен поток" не е бил правилен".

Икономистът разкритикува "щедрите" предизборни обещания за създаване на 1 млн. работни места. Първо - защото за да се запълнят те, трябвало да бъдат внесени "600-700 хил. чужденци". Второ - защото на политиците не е работа да създават постоянни работни места, а да създават условията това да се случи.

Шефът на БСК към Огнян Донев: Борисов работеше само с вас

Само една организация се срещаше с предишното правителство и само тя печелеше обществени поръчки. Така шефът на Българската стопанска к...

Според Донев по-добре ще е в новото правителство ДПС да поеме повече отговорност, а не само да седи удобно някъде отзад. Това обаче трудно би се случило, тъй като никой не иска да се коалира с партията, ръководена от Лютви Местан. По този начин на нея отново й се отрежда специално място.

Най-добре ще е следващият кабинет да бъде оглавен от ръководителя на най-голямата партия, в случая ГЕРБ, коментира още индустриалецът. Той допълни, че по време на предишния мандат на партията на Бойко Борисов е получавал сигнали от бизнеса за оказван натиск от страна на кабинета.

В крайна сметка обаче Донев се изказа ласкаво за ГЕРБ и я определи като "партия" в развитие, която по естествен начин се е оттърсила от ненужните си кадри. В допълнение той предупреди, че ако новият кабинет започне като правителството "Орешарски", той няма да изкара и 2 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com