Парламентът гласува двама зам.-председатели на КФН

2093
Парламентът гласува двама зам.-председатели на КФН
Снимка: БГНЕС

Парламентът избра Диана Йорданова и Бойко Атанасов за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). В тяхна подкрепа гласуваха 117 народни представители, против бяха 6, а 23-ма се въздържаха, съобщава "Фокус".

Диана Йорданова бе избрана за заместник-председател на КФН, който да ръководи управление "Осигурителен надзор". Бойко Атанасов пък ще поеме контрола на управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Коалиционният мир между ГЕРБ и "Обединените патриоти" се пропука заради КФН

Коалиционният мир между ГЕРБ и "Обединените патриоти" се пропука заради попълването на състава на важен държавен регулатор - Комисията ...

Това беше вторият опит на председателя на регулатора Карина Караиванова да попълни комисията, която функционира в намален състав още от времето на предишния й шеф Стоян Мавродиев. През юли Народното събрание отхвърли тогавашните експертни предложения на Караиванова, която по закон единствена има право да издига кандидатури.

Диана Йорданова е магистър по икономика от Великотърновския университет и магистър по математика. Тя е депутат от ГЕРБ и бивш бургаски общински съветник.

Бойко Атанасов е зам.-министър на финансите и бивш изпълнителен директор на НАП. Той оглави данъчната агенция при управлението на Пламен Орешарски и остана на поста при втория кабинет на Бойко Борисов. Според "Капитал" зад кандидатурата му за зам.-председател на КФН стоят "Обединени патриоти".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com