По-амбициозни цели и планове обяви "Нестле България" в сферата на корпоративната социална отговорност

6059
По-амбициозни цели и планове обяви "Нестле България" в сферата на корпоративната социална отговорност
Снимка: Нестле България

По-здравословни и вкусни продукти; нарастващо пестене на вода и енергия в производството; още възможности за работа, стаж и практика на млади хора във фабриката на "Нестле България"; увлекателни и полезни занимания за деца, учители и родители; повече грижа за природата, повече движение и по-качествен живот за все повече хора - това са част от насоките на развиваната вече четвърт век от "Нестле България" корпоративна социална отговорност. Конкретните цели и планове в тази област за годината компанията обяви в Борисовата градина в присъствието на партньори, гости и журналисти, които дегустираха и специално здравословно меню.

"Ние вярваме, че нашата компания ще бъде успешна в дългосрочен план чрез създаване на стойност както за нашите акционери, така и за обществото. В продължение на 25 години на българския пазар ние инвестираме в силни и устойчиви програми в полза на хората", сподели изпълнителният директор на "Нестле България" Емануел Артур.

Сред официалните гости бяха зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, столичният зам.-кмет Дончо Барбалов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и др.

Глобални ангажименти

"Нестле" обяви, че продължава да работи усилено за подобряване на продуктите си. Количеството на обогатените порции възлиза на 40 милиона годишно. Сред ангажиментите на компанията са намаляване на захарите в зърнените продукти с 40%, както и 10% по-малко наситени мазнини.

"Нестле за Живей Активно!" с грандиозно завръщане

Инициативата "Нестле за Живей Активно!" придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности. През 2019 г. инициативата има амбицията да надскочи досегашните си издания, като вдъхнови още повече българи да се включат в спортни предизвикателства. На 23 юни 2019 г. "Нестле за Живей Активно!" се завръща в София по-завладяващо от всякога – с 10 нови партньори и посланици на движението и балансираното хранене.

Всяка минута "Нестле България" пести по 165 литра вода в производствената си дейност

165 литра вода на минута спестява "Нестле България" в производствената си дейност. Спестеното се равнява на годишната консумацията на п...

„В продължение на 25 години "Нестле" ни показва, че се грижи за българското общество като обръща внимание на всички обществено важни сфери", отбеляза Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта спорта. По думите му "Нестле за Живей Активно!" е позитивен пример, защото демонстрира, че спортът дава щастие и тръгва от игрите от ранна детска възраст. "Именно затова е важно инициативата да получава подкрепата на всички нас и да обединяваме усилия в името на по-здраво общество“, подчерта той.

Задоволство, че "Нестле за Живей Активно!" се завръща изрази и зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. "Една от тайните на успеха на инициативата, пример за корпоративна социална отговорност, е че всяка година "Нестле" я надгражда", каза той и заяви, че Столична община усилено подкрепя спорта и инициативите, които допринасят за неговото популяризиране сред подрастващите. "Нашата цел е да няма училище без физкултурен салон“, добави Барбалов.

“Нестле за по-здрави деца” влиза и в детските градини

През 2018 г. „Нестле за по-здрави деца“ се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще за всеки човек. Във фаза 1 на програмата се включиха 12 075 деца от 119 училища. "Нестле България", съвместно с партньорите на програмата, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още над 10 000 деца, 13 000 учители и родители. Също така „Нестле за по-здрави деца“ ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, обхващайки и най-малките.

„Благодаря на "Нестле" за коректното партньорство, насочено към изграждане на едно здраво българско общество. Работим усилено в посока устойчиво развитие на учениците и тяхната мотивация сами да изработят модел на здравословен начин на живот“, сподели Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

Русенско училище изгражда в подрастващите култура на хранене и здравословен живот

ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза от програма „Нестле за по-здрави деца“. След края на фаза 1 от...

Нови възможности за работа, стаж или практика в "Нестле"

"Нестле България" следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал. Компанията има 25 години устойчиво бизнес присъствие в България и 20 от тях посвещава на работа с и за младите хора в страната. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2018 г. компанията е осигурила възможност за работа, стаж или практика на над 550 млади хора до 30-годишна възраст. През 2019 г. "Нестле България" ще даде на нови 100 участника да се включат в събитията „Готовност за работа“ и ще осигури 50 места за работа, стаж или практика в Нестле България.

"Нестле" пести по 165 литра вода в производствената си дейност

Спестената през 2018 г. вода от фабриката в София е достатъчна за 600 домакинства за 1 календарна година. През 2019 г. "Нестле България" се ангажира да надгради постигнатите резултати, като работи в посока оптимизиране на циклите за индустриална охлаждаща вода. Целта на компанията е да намали консумацията й с още 4%, което ще спомогне допълнително за опазване на околната среда. През 2018 г. спестената от производствените процеси пластмаса се равнява на 20 тона , а през тази година компанията ще премахне от офисите си 500 000 пластмасови чаши, 100 000 найлонови плика и 25 000 прибора от пластмаса. До 2025 г. 100% от опаковките на Нестле-продуктите ще са годни за рециклиране и повторна употреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com