Пореден ISO сертификат за Kaufland България

2769
Пореден ISO сертификат за Kaufland България
Снимка: Kaufland

Kaufland България получи ISО 45001, първия по рода си за компанията сертификат, който я нарежда сред водещите компании с качествено и сигурно управление на условията на труд. Международният сертификат е гаранция за висок стандарт в системите и процесите за управление безопасността на служителите и тяхното здраве.

Основната цел на ISO 45001 е непрекъснатото анализиране на потенциалните рискове и възможностите за развитие на работните условия. С въвеждането на този стандарт Kaufland България за пореден път демонстрира ангажираност и отговорност към своите над 6000 служители, гарантирайки им високо ниво на безопасни и здравословни условия на труд. Сертифициращата организация по стандарта е TÜV AUSTRIA.

“Успешната сертификация на Kaufland България по международния стандарт ISO 45001:2018 е ясно доказателство, че компанията желае да предостави на служителите си първокласни условия на труд и сигурност и разглежда човешкия капитал като първостепенен фактор за успеха на бизнеса си. Поздравяваме Kaufland България за усърдието да отговорят на всички изисквания на този комплексен стандарт и надграждат мерките за безопасност на техните служители, особено в настоящата трудна ситуация“, коментира Димитър Краев, Управляващ партньор на TÜV AUSTRIA у нас.

Над 14 000 лв. в рамките на месец бяха събрани в хипермаркети Kaufland за Програма „Топъл обяд“ на Български Червен кръст

14 479 лв. е сумата, която бе събрана в хипермаркетите Kaufland в страната в полза на Програма „Топъл обяд“ на Български Че...

Сертифицирането по ISО 45001 идва успоредно с оценката от Top Employer Institute. Престижният независим институт за трета поредна година обяви Kaufland  България за Топ Работодател у нас след 6-месечен детайлен одит и оценка на процесите и инструментите, които компанията прилага в областта на човешките ресурси.

ISО 45001 е поредният сертификат по международен стандарт, който Kaufland България получава. Вече три години поред компанията успешно защитава ISO 50001 за “Системи за управление на енергията“, който гарантира по-добро планиране на енергопотреблението и непрекъснато прилагане на нови мерки за енергийна оптимизация. В компанията е внедрена също и система за управление на информационната сигурност (ISMS), базирана на стандарта ISO/IEC 27001. Очаква се скорошно финализиране на процедурите по сертификация и за нов ISO стандарт.

„В Kaufland България разглеждаме темата за качеството всеобхватно и то е нещо, с което не правим компромис в нито един аспект от дейността ни: както по отношение на различни процеси и системи за управление, така и спрямо предлаганите продукти в различните категории от асортимента ни“, коментира Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Предлагани от компанията продукти притежават множество сертификати за произход и качество по цялата верига на доставка. Качеството на собствените си марки Kaufland България гарантира с регулярни проверки в сертифицирани международни и български лаборатории. Веригата води стриктна политика и по отношение на партньорствата с производители и доставчици.

Kaufland България подкрепя развитието на „зелена” логистика у нас

Kaufland България е единственото дружество в групата германски хипермаркети, в което 85% от доставките до хипермаркетите се извършват с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com