Посланикът на Украйна към Ангелкова: Туризмът в България се развива отлично

1116
Посланикът на Украйна към Ангелкова: Туризмът в България се развива отлично
Снимка: Министерство на туризма

Наблюдаваме много позитивна промяна в туризма на България, което несъмнено се дължи на работата на Министерството на туризма. Това заяви посланикът на Украйна в България Н. Пр. Микола Балтажи на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Наблюдаваме постоянно увеличение на броя туристи, които посещават България и на българските посетители в Украйна, нарастват и приходите от украински туристи в страната ви, допълни Балтажи.

Думите му бяха потвърдени и от министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя представи пред госта си отчетените ръстове на туристи от Украйна у нас. Общият брой на посещения в България на украинци от началото на годината до октомври е 285 697, сочат данните на НСИ. Отбелязваме ръст от 15,4% в сравнение със същия период на миналата година, каза министър Ангелкова. По време на зимния сезон през 2016/2017 г. сме отчели ръст от близо 24% на гостите си от Украйна. „Надяваме се и тази година не само да затвърдим постигнатите резултати, но и да ги надградим“, допълни министърът на туризма. И посочи, че много украинци са заети в България благодарение на улеснените процедури, по които се наемат на работа.

Засилено полицейско присъствие в курортите заради студентския празник

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов за сигурността н...

Ощe пpeз минaлaтa гoдинa бяха пpиeти пpoмeнитe в Зaĸoнa зa тpyдoвaтa мигpaция и тpyдoвaтa мoбилнocт, тaĸa чe дa мoгaт дa ce издaвaт paзpeшитeлни зa paбoтa пpи oблeĸчeни ycлoвия. През юни тази година бяха допълнително облекчени условията за наемане на работници от трети страни чрез намаляване на набора от документи. Промените дадоха възможност работодателите в туристическия сектор да наемат своевременно служители. Към юли у нас работеха близо 2900 души от Украйна. Само в курорта „Албена“ бяха заети над 1000 души, обясни министър Ангелкова.

Пред госта си тя представи бъдещите планове на Министерство на туризма. И двете страни са членове на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). България е координатор на Работната група за сътрудничество в туризма в организацията от юли 2016 г. до юли 2018 г. „Благодаря Ви за прекрасната организация по тази линия“, заяви Балтажи.

Освен активната ни работа по предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 ще бъдем домакин в края на следващата година и на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм (СОТ), обясни министър Ангелкова. „Пожелавам Ви успех. Вярвам, че Българското председателство ще бъде много успешно. България има голям потенциал“, каза още Балтажи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика