Повечето българи харесват вкуса на продуктите - собствени марки на Lidl, показва вкусов тест

10100
Повечето българи харесват вкуса на продуктите - собствени марки на Lidl, показва вкусов тест
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl, 82% потвърждават качеството им, а 81% биха препоръчали на свои близки, познати и приятели да опитат тествания от тях продукт. Това показаха резултатите от най-големия вкусов тест на собствени марки на Lidl, проведен от IPSOS в България, предаде репортер на Actualno.com.

19 900 оценки на вкусовите качества на тестваните продукти са дали 4600 души от 6 областни града на страната в рамките на теста. Предмет на дегустациите са били 199 продукта от 24 собствени марки на Lidl от категориите млечни продукти, месо (грил и зимен асортимент) и риба, колбаси, бира и сладолед.

С 92% одобрение на вкуса сладоледът на Lidl е отличник в теста, показват резултатите. 85% одобряват вкуса на млечните продукти, 81% за бирата, 92% за сладоледа собствена марка на Lidl и 84% - колбасите. В категорията месо и риба резултатите за одобрение на вкуса са: 88% за грил серията, 89% за зимния асортимент и 95% за рибата.

“С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още веднъж факта, че голяма част от нашите клиенти идват при нас, защото има нещо, което самите те – или пък техните близки – много обичат, и което купуват само от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и любимите на множество продукти „Родна стряха“, коментира  Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Lidl България.

"Това са продуктите от собствените ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са гарант за качество и за характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена", изтъкна още тя.

Лидл България публикува първия си доклад за устойчиво развитие

28 декември 2018 г., гр. София. Знаете ли, че в Lidl има близо 250 продукта собствена марка със сертификат за устойчивост? А че компани...

Компанията анонсира предстоящи дегустации за всички потребители, желаещи да опитат някои от продуктите собствена марка на Lidl, веригата стартира серия от дегустации на избрани продукти, участвали в проучването. Дегустациите започват на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

„Това беше най-мащабният продуктов тест, който сме правили до момента. Определено случването му беше предизвикателство за целия екип, но нещата протекоха гладко, стиковайки се чудесно и с колегите от Lidl. Високите резултатите, които регистрирахме, са доста консистентни от гледна точка на пол, възраст и населено място на респондентите, което води до балансирани общи оценки на тестваните продукти и съответните продуктови групи“, сподели Виолета Танчева, ръководител отдел „Стратегически пазарни проучвания“, IPSOS България.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 95 магазина в 47 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

Тестът на IPSOS България

Категория млечни продукти - според вкусов тест на 72 млечни продукта от 9 собствени марки, на база 3900 респонденти, 7200 получени оценки.

Lidl e сред водещите потребителски марки в България

Lidl е отличена сред водещите потребителски марки на българския пазар от глобалната организация Superbrands. Това е единствената търгов...

Категория месо и риба грил асортимент – според вкусов тест на 12 продукта от 1 собствена марка, на база на 600 респонденти, 1200 получени оценки

Категория месо и риба зимен асортимент – според вкусов тест на 7 продукта от 2 собствени марки, на база на 600 респонденти, 700 получени оценки

Категория колбаси - според вкусов тест на 67 продукта от 3 собствени, на база на 3600 респонденти, 6700 получени оценки

Категория сладолед – според вкусов тест на 18 продукта от 1 собствена марка, на база на 1600 респонденти, 2000 получени оценки

Категория бира - според вкусов тест на 17 продукта от 3 собствени марки, на база на 1400 респонденти, 1700 получени оценки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com