Проекти за 1,5 млрд. лв. са подадени по новата програма за селските райони

4939
Проекти за 1,5 млрд. лв. са подадени по новата програма за селските райони

Проекти на стойност над 1,5 милиарда лева са подадени по мярката за инвестиции в преработка на селскостопански продукти от новата оперативна програма за селските райони, съобщиха от Фонд "Земеделие".

Заявената в проектите европейска субсидия е над 800 000 000 лева, което е осем пъти повече от бюджета, определен за този прием, предаде БНР.

Сериозен спад на добивите от пшеница в Ловешко

В Ловешка област тази година земеделските стопани са засели с близо 20% повече площи с пшеница. Прибирането на царевицата и слънчогледа...

Целта на мярката е подобряването на качеството и безопасността на храните, както и повишаване на конкурентоспособността на предприятията от хранително-преработвателната промишленост, а също така и постигане на съответствие със стандартите на Европейския съюз.

588 проекта са били подадени по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” от мярка 4 „Инвестиции в материални активи” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В определения срок, който изтече на 18 декември, са били подадени 588 проекта. Заявените разходи по тях са в размер на над 1.6 млрд. лв., а субсидията – над 810 млн. лева.

Бюджетът на финансовата помощ по подмярката, определен в заповедта на МЗХ за прием, е в размер на левовата равностойност на 100 млн. евро. В рамките на този прием не бяха допустими за подпомагане разходи за интегрирани проекти и за проекти за колективни инвестиции, с изключение на разходи за колективни инвестиции, представени от признати групи/организации на производители.

 

ЕК одобри проекти за рекламиране на 4 земеделски продукта от България

Европейската комисия одобри днес 33 нови насърчителни програми за европейска земеделска продукция, информираха от представителството ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика