Работодателите няма да протестират на 30 септември

5557
Работодателите няма да протестират на 30 септември
Снимка: БГНЕС

Широко прокламираният протест на работодателските организации заради поскъпването на тока за бизнеса няма да се състои. Той беше насрочен за 30 септември, но се отлага, тъй като организациите са доволни от прогреса, постигнат на последните им преговори с властта. Това става ясно от тяхна официална позиция, разпространена до медиите.

"Приветстваме възстановяването на диалога и постигнатото съгласие по поставените от Национално представителните организации на работодателите (НПРО) искания, вкл. за отказ от преференциално изкупуване на ел.енергия от инсталации, стартирали работа след 1 октомври 2015 г., и въвеждане на санкции за нарушаващи закона производители на енергия от ВЕИ.

Връщането на енергийните цени на нивата отпреди 1 август т. г. е безалтернативно! От проведените разговори стана ясно, че съществуват резерви, които да позволят подобна стъпка, и ние продължаваме категорично да отстояваме това свое искане. (...)

Планираният за 30 септември т.г. национален протест за реформи в енергетиката се отлага, но не се отменя! Запазваме готовността си за повторното му насрочване, в случай че работата по исканията на НПРО не стартира с договорената с институциите интензивност".

Работодателите искат осигуровките да са върху реалните заплати

Четирите работодателски организации се обявиха срещу административно увеличение на минималния осигурителен доход за секторите, в които ...

Припомняме, че освен връщане на предишните цени на тока, представителите на бизнеса поискаха и оставката на председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. 

При последните преговори пък се реши от бизнеса да включат свои членове в бордовете на държавните енергийни предприятия. 

"Остава и ангажиментът ни да предоставим на главния прокурор Сотир Цацаров сигналите, касаещи нередностите при подписването на договорите с американските централи", заяви след последните преговори председателят на Конфедерация на индустриалния капитал в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Пълната позиция на работодателите прочетете в Expert.bg.

КНСБ няма да подкрепи новия работодателски протест срещу цената на тока

КНСБ няма да подкрепи обявения от работодателски организации нов протест срещу повишената цена на електроенергията, обяви в Бургас през...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика