X
 
 

Радан Кънев: АМ "Струма" ще бъде достроена с негоден проект и с парите на данъкоплатците

2244 16
Радан Кънев: АМ "Струма" ще бъде достроена с негоден проект и с парите на данъкоплатците
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Одобреният проект за АМ "Струма" е с тунели, а този, по който се работи - едното му платно минава през планината, а другото - по стария път. Този вариант никога не е одобрява от Европейската комисия. Това каза евродепутатът Радан Кънев в интервю за bTV.

"Именно заради това аз сигнализирах в Брюксел. По тази причина бях нападан. Няма български гражданин, който да не иска АМ "Струма" да продължи. Проблемът е с ЕК, че тя няма как да финансира трасе, което не е одобрено. Единствената логика да се прави по този начин е да стане по-евтино, но реалността е друга. Според експертите, трасето ще излезе по-скъпо", обясни още той. 

Радан Кънев пита ЕК за кризата с водата в Перник

"С подкрепата на представители на ЕНП и други политически сили, но без нито един друг български представител, Радан Кънев (ЕНП, Демокра...

По думите му "българското правителство иска да обслужи конкретни строителни фирми, с които най-вероятно е в бизнес отношения, които не могат да строят тунели, а искат да използват съществуващия път за част от магистрала. А това на всичкото отгоре означава, че хората, които използват този път, да нямат друго трасе – освен магистрално, за собственото си предвиждане, което е незаконно."

Неговите очаквания са, че магистралата ще бъде достроена с този негоден проект и с парите на българските данъкоплатци: "Цялата схема ще бъде стоварена върху българския данъкоплатец. От там нататък въпросът е чисто политически. Не може да разглеждаме АМ "Струма" отделно от водната криза, кризата с боклука и чистотата на въздуха."

Кънев отбеляза още, че българската политика се е радикализирала: "Много силни думи и много малко усилия. Нено Димов е провал на една неуспешно водена политика в сферата на околната среда и с Ревизоро няма да се решат проблемите."

Actualno.com

Етикети:

 • Бамзе 8 Бамзе преди 1 месец Профил на трол?
  Автомагистрала Струма трябваше да е завършена отдавна, но строежа беше забавян многократно с измислените сигнали на псевдо еколозите.
 • Васил 7 Васил преди 1 месец Профил на трол?
  Радан Кънев се присъединява към националния предател Тома Белев, работил също срещу магистралата на европейско ниво.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кънев е прав. Най-после да чуем ясно и разумно изложение на фактите.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Магистралага и в двете посоки трябва да е горе источно от дефилето ,а стария пъг да си остане за туризма пл струма и населението като актернатива.....
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Неграмотник! Кво пишеш тука?!
  : 1 !
 • кой му сра в гащите? 4 кой му сра в гащите? преди 1 месец Профил на трол?
  Ето кой прецака магистрала "Струма"...роднините на бъдещите жертви от ПТП-та да анатемосват това соросоидно изчадие слуга на дявола-наречено Рамадан Мъдев!!!!
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , между другото минуса на Другарят Октомври квичеше цело лето 2013 срещу мая манолова. Нали тия са от елитното мизерабълско общество , а пък през 2019 гласува за нея. И такива са всички и радан и приятела му христо и този минуса и този дето бяха в коалиция онзи дето прави магистрали на цената за още повече магистрали , а тук циркове на които трябва да се правите на ид*ти и да се връзвате.
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ама как може да си толкова долен 1.4 ? Сега /1/ пише , ЧЕ в чорапа на борисов има повече харизма отколкото в този. Аз пиша , че това не е вярно . Обобщено , че и двамата НЯМАТ харизма. Е, ТОВА Е ДОСТА ПО РАЗЛИЧНО ОТ написаното /1/. После описвам едно човешко падение негов приятел христо . Онзи бе дето искал 200 и неколкото барабнисти за раданоподобните глави. Ако не си я слушал тази песен влез в ю виж още ›› тюб и напиши ъпсурт мама и я чуй. И просто се чудя как така този радан ходел на концерти на тези дето искат 200 и неколкото барабанисти и за неговата глава. Просто чуй тази песен и тогава коментирай.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Но конкретно ЗАЩО МАНИПУЛИРАШ. тОЯ /1/ Е гербераст със сигурност и супер бойковист. А , пък същият този радан и неговата групировка / партия/ беше в коалиция с герб и борисов. ЗАБРАВИ ЛИ ? Ако някой се отличава това съм аз , а вие сте в КЮПА.
  : 3 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И кое е глупост ? Това , че лично радан кънев е съдействал за днешната плачевна ситуация ли ? , А , пък за този дето го тури на този пост ДА НЕ ГОВОРИМ. Това ли е глупост ? И , че да кажем най простият НАГЪЛ чалгар е по достоен от това христо хазарта ли ? Шото простият чалгар не се прави на нещо което НЕ Е , ама христо се прави и заблуждава АДСКИ КОВАРНО , А И Е СЪЩИЯТ наглец.
  : 3 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Отклони се много в друга посока! Казвам, че ти си Кремълска трепетлика, а 1 е по зле и от чорап.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  В чорапа на Боко Тиквата има повече харизма отколкото в този
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Това не е точно така. Да се говори за някаква харизма при тези е все едно да се говори на монголски език пред група от Боливия отишла на екскурзия в Намибия. Как ще бъде достроено нещо с негоден проект първо ? И второ повече от ясно е , че каквото и ще бъде направено ще бъде на цената за още най малко толкова да бъде направено. И трето това са ползите на ес за България. Направи 20/30 приятели и ко виж още ›› леги на борисов приказно богати и кънев не е в тази група и на него му е кофти.
  : 5 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Един негов приятел лазел пред един валери милев или по скоро бил готов на всичко което му нареди този валери милев или лицето христо познат като хазарта дето в една песен казва , че за тия им трябвало 200 и неколко барабанисти и този радан му ходел на концерти. И се радвал. Демек радва се , че някой иска да го бие с палки по главата., а пък съшият активно ги пропагандираше. тези радановци разбирай виж още ›› костовци
  : 4 !
 • Октомври 1.3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И сега този христо се бил скарал с този радан и край вече не бил за дсб. Само , че ако има разлика между двамата то тя е в полза на радан. Ами този радан понякога открито си признава , че е б*клук , докато онзи христо бил за Народа нали. Същата е зависимоста бойко/ радан , но този път в полза на борисов.
  : 3 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И двамата дето пишете глупости сте руски педали. Кънев може да не е харизматичен но казва истината. Пак народа ще влачи заради управниците си и заради руски подлоги като Вас!
  : 3 !
Нагоре
Последно в Актуално