Рагин: След шест месеца забраната за пушене ще си отиде

9918

Забраната за пушене ще си отиде след шест месеца. Това обяви на всеослушание председателят на хотелиерската и ресторантьорска асоциация Благой Рагин след края на обсъждането на текста от Закона за туризма, при който депутатите оставиха тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията.

Запитан защо точно след шест месеца, Рагин отговори: "Защото тогава ще имаме ново правителство, което ще се вслуша в гласа на бизнеса", предаде БГНЕС.

Острото си възмущение изразиха и други негови колеги, които на въпрос дали през предстоящите шест месеца ще бойкотират закона, отговориха, че това ще бъде колективно решение на браншовата организация, но бяха категорични, че още от утре започват да уволняват хора от персонала.

С 10 гласа "за", 6 "против" и 5 "въздържали се" депутатите от икономическата комисия към Народното събрание отхвърлиха предложението за въвеждане на нов член в Закона за туризма, при който да отпадне пълната забрана на тютюнопушенето в обществени заведения. Искането на бизнеса беше да се върне старият режим - с помещения за пушачи и непушачи.

Редактор: Ивайло Петров

По-строги ограничения за тютюнопушене ще влязат в сила в Румъния от 2013 г.

По-строги ограничения за тютюнопушене на обществени места ще влязат в сила в Румъния от 2013 година, предаде „Румъния-инсайдър&rd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com